Telefooncel trok te veel publiek naar de woestijn

Het Amerikaanse telecombedrijf Pacific Bell heeft een einde gemaakt aan de wereldwijde hype rond een openbare telefoon. Sinds vorige week wordt er niet meer opgenomen op 760-7339969, want de telefooncel met dat nummer is met de grond gelijk gemaakt....

Totdat een inwoner van Los Angeles drie jaar geleden in een tijdschrift een stukje over de cel schreef en een computerprogrammeur daarop zo geobsedeerd raakte dat hij een website over de Mojave Phone Booth begon. Toen brak de gekte uit. Mensen begonnen naar de cel te bellen, waar opeens altijd wel iemand rondhing om op te nemen. De cult-status van de afgelegen telefoon was een feit. Bijna alle media, tot aan CNN, berichtten er over. De cel werd een bedevaartplaats. Via internet zijn petjes en T-shirts te koop. Op de website www.deuceofclubs.com/moj/mojave.html doen fans verslag van hun bezoek aan de Mojave Phone Booth.

Maar nu is het uit met de pret. Alleen de fundering van de cel is nog over. Pacific Bell heeft, in samenspraak met de opzichters van het natuurreservaat, besloten tot de sloop. Er kwamen te veel bezoekers op de telefoon af en dat zou niet goed zijn voor de natuur. De beheerders van de site treuren over het verlies van de cel en roepen collega-fans op hun beklag te doen bij de verantwoordelijken. Voor het gemak zijn de nummers van diverse instanties vermeld. En of iedereen zijn ervaringen maar op internet wil zetten. Een nieuwe hobby lijkt geboren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden