Te vroeg pensioen

Bij de bezuinigingen op defensie moesten twee jaar geleden 12.000 banen verdwijnen. Oudere medewerkers kregen het aanbod om met vervroegd pensioen te gaan, al vanaf 57 jaar. Lodewijk had daar wel oren naar, maar hij was te jong voor het aanbod.


Er waren te weinig gegadigden, dus zijn directeur verlaagde de leeftijdsgrens naar 55 jaar. Ineens kon Lodewijk wel meedoen en hij greep de kans aan. Eerder stoppen met werken tegen 70 procent van het oude salaris klonk aanlokkelijk. Op 1 maart 2012 nam hij zoals dat heet 'functioneel leeftijdsontslag'.


Krap twee maanden later kondigde het demissionaire kabinet aan de AOW-leeftijd op te schorten. Voor Lodewijk betekende dit twee jaar uitstel van AOW. Bruto twee keer 9.500 euro minder aan inkomen. Netto is het verlies kleiner, maar toch. Om deze klap op te vangen, moet hij tien jaar lang ongeveer 100 euro per maand opzij leggen.


Het kabinet werkt aan een overbruggingsregeling voor dergelijke gedupeerden. Die moet in de loop van dit jaar worden aangenomen en ingaan met terugwerkende kracht per 1 januari 2013.


De overbruggingsregeling is voor mensen met vut of prepensioen, maar ook voor ontvangers van een overbruggingslijfrente, levensloopregeling of verzekering tegen arbeidsongeschiktheid die eindigt met 65 jaar. Zij mogen niet meer inkomen hebben dan anderhalf keer het minimumloon, in totaal ongeveer dus 28.500 euro. Als zij met hun vermogen uitkomen boven de vrijstelling in box 3 van 21.139 euro per belastingplichtige, vallen ze ook buiten de boot. De regeling geldt alleen voor personen die al vóór 2013 tot de doelgroep behoorden en vervalt voor nieuwe instroom na 2018.


De overbrugging compenseert de gemiste AOW en bedraagt dus 70 procent van het minimumloon voor alleenstaanden en 50 procent voor partners. Net als bij de AOW-partnertoeslag wordt de uitkering gekort als er andere inkomsten zijn, zoals aanvullend pensioen. Alleen bij inkomsten uit arbeid geldt een tegemoetkoming: de eerste 220 euro bruto per maand is vrijgesteld en een kwart van de verdiensten daarboven ook.


De regeling is karig en Lodewijk heeft er niets aan. Hij is te jong. Als de regeling in 2019 vervalt, is hij nog maar 62 jaar. Het enige wat hij kan doen, is op zoek gaan naar werk. Het liefst wil hij een klein baantje, zoals invalkracht of krantenbezorger. Hij mag namelijk maar tot 100 procent van zijn oude salaris bijverdienen. Alles wat hij boven die grens ontvangt, wordt op zijn inkomen gekort.


Sta 's ochtends eens wat vroeger op om te kijken wie bij u de krant door de bus gooit. Als het een grijsaard is, kunt u bij de nieuwjaarsfooi uw medeleven tonen. Tenminste, áls u meeleeft.


Reinout van der Heijden is hoofdredacteur van de Geldgids.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden