Sylvie Meis is de koningin van het rijk dat ze zelf heeft opgebouwd

Wat er goed was en wat wat minder deze mediaweek. Deze week: Sylvie Meis heeft haar eigen diamanten en Evert Santegoeds praat 8 pagina's lang niet over een zelfmoordpoging.

null Beeld epa
Beeld epa

Top

Hoongelach was zelfs tot in de Amsterdamse grachtengordel - of misschien wel juist daar - hoorbaar toen het tijdschrift Grazia deze week een column van Sylvie Meis online zette. Menig waakhond van de media dook erbovenop.

Nu was de column met de titel Rechtgezet ook wel een tikkeltje raar. In de eerste plaats was het geen column, maar een interview door 'Zoé' van Grazia. Er stond wel 'column' boven.

Verder zei Meis dat ze er als model 'weer hardcore tegenaan moest om die body in shape te hebben' en vertrouwde ze Zoé toe dat ze geen dagelijks contact heeft met een ex-vriendje, want je moet ook detoxen van elkaar. Ook gunt ze zichzelf bepaalde normaliteit in haar leven en bezit ze - hier ging het over een verlovingsring - haar eigen fucking diamanten.

Sylvie Meis. Beeld epa
Sylvie Meis.Beeld epa

Meis bezit inderdaad haar eigen diamanten. Ze is buitengewoon succesvol, al jaren. Als ze tegen Zoé van Grazia zegt dat ze haar imperium wil vergroten bluft ze niet, want Meis heeft een internationaal (mode)imperium en dat vergroten zal vast lukken, want haar lukt bijna alles.

Lang geleden was ze het tv-sterretje uit Breda dat een relatie kreeg met een bekende voetballer. Dat was verdacht, maar inmiddels horen we van Rafael van der Vaart nooit meer wat, behalve als hij vader wordt, en is La Meis de koningin van het rijk dat ze zelf heeft opgebouwd.

Paul Onkenhout

Flop

Volgens Evert Santegoeds, hoofdredacteur van weekblad Privé, gunt iedereen reality soapie Samantha de Jong het beste. Hij ook. Die voor de hand liggende gigakop 'Oh oh, Barbie!' bij haar gigagezicht op de cover komt dus uit een goed hart, dat u het even weet.

Welk 'realitydrama' zich precies heeft voltrokken, is onduidelijk. Berichten over een zelfmoordpoging doen de ronde en de manager met wie De Jong onlangs brak liet De Telegraaf weten dat ze vrijdag naar het ziekenhuis werd afgevoerd na 'overmatig drugsgebruik'.

'In deze Privé natuurlijk veel aandacht voor het drama dat vorige week zo veel indruk op iedereen maakte zonder dat de details, waar in het Haagse veel over gespeculeerd wordt, door de familie zijn bevestigd. Ze doen er ook niet toe', aldus Santegoeds, in wiens professionele leven het doorgaans juist de details zijn die ingefluisterde roddels over liefde en leed op smaak brengen - feit of fictie.

Evert Santegoeds. Beeld anp
Evert Santegoeds.Beeld anp

Vast niet voor niets wordt in het acht pagina's tellende stuk over De Jong het woord 'zelfmoordpoging' keurig vermeden, terwijl het voor een groot deel gaat over 21 Amerikaanse realitysterren die een eind aan hun leven maakten. Ook Antonie Kamerling komt voorbij.

Santegoeds is vast nog niet vergeten dat hij de 'zelfmoordpoging' van Rachel Hazes moest rectificeren. Echt, alléén het beste voor onze sterren.

Gidi Heesakkers

Tv-recensie: Samantha 'Barbie' de Jong voelt zich 'geestelijk verkracht' door RTL. Wie heeft er boter op het hoofd?

Aaf leest sterren: Meis is eeuwig meisjesachtig, maar toch alweer 39. Ze schreef deze week een typische veertigerscolumn in weekblad Grazia. 'Ja, da's een nieuwe Sylvie.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden