Studenten

Wat een vreselijk stuk las ik in de Volkskrant van maandag 9 juli. Over de moderne student ging het; ik voel me als oud-student van de landbouwuniversiteit en nu deeltijd-student in Utrecht uitgedaagd enig verweer te geven....

UTRECHTR. van Etteger

Dat mensen alleen naar de universiteit komen om te studeren is gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren niet zo gek. Eerst is de beurs naar een niveau gebracht dat je er niet van kunt rondkomen, vervolgens hebben we alle studenten gedwongen een ov-kaart te kopen en daarna is de tempobeurs ingevoerd. Voeg daarbij de nog steeds niet opgeloste kamernood en kijk aan, we krijgen een student die thuis woont en ernaast een baan heeft.

De kwaliteit van de 'campus' draagt ook niet echt bij aan de academische sfeer. Alle architectonische hoogstandjes ten spijt heeft de universiteit de gezelligheid van een busstation en de uitstraling van een dode mus. En dan vindt men het vreemd dat studenten alleen hun vakken komen doen. Bovendien zou u met zo'n hoogleraar politicologie in een raad willen zitten?

Het gebrek aan respect voor zijn gesprekspartners spat zowat van de pagina af. Studenten van nu komen zoals onlangs in opstand tegen de gemakzucht waarmee dit soort mensen ons examineren, met in her-tentamens dezelfde vragen als in de oorspronkelijke tentamens. Nee, dat prikkelt de academische geest.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden