Studenten eisen miljoen schadevergoeding van Hogeschool Rotterdam

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Hogeschool Rotterdam voor de rechter. Namens tientallen studenten van de studierichting Bachelor Medische Hulpverlening eist het LSR in totaal een schadevergoeding van ruim een miljoen euro voor studievertraging, waarvoor de school verantwoordelijk zou zijn.

Redactie
Studenten eisen miljoen van de Hogeschool Rotterdam vanwege de studievertraging die ze hebben opgelopen. Beeld anp
Studenten eisen miljoen van de Hogeschool Rotterdam vanwege de studievertraging die ze hebben opgelopen.Beeld anp

Per student komt dat neer op 20.000 euro. 'Studenten moeten door de studievertraging meer kosten maken en kunnen pas later aan een baan beginnen. Dit scheelt inkomen, maar verkort bijvoorbeeld ook de tijd om pensioen op te bouwen', aldus voorzitter Gabriël van Rosmalen van het LSR.

De Bachelor Medische Hulpverlening leidt studenten op tot ambulance-, anesthesie- en spoedeisendehulpmedewerkers. De studenten werden door de opleiding verplicht een stage te lopen, maar konden niet aan de slag wegens het ontbreken van een BIG-registratie. Deze registratie is een vereiste om in de zorg aan de slag te kunnen.

Pas in 2014 werd bij de minister een verzoek ingediend om de opleiding BIG te registreren, terwijl deze al in het studiejaar 2012-2013 was begonnen. Daardoor hebben studenten volgens het LSR onnodig studievertraging opgelopen.

Van Rosmalen: 'Het is zeer onrechtvaardig dat tientallen studenten een significante studievertraging oplopen, omdat ze simpelweg niet in staat zijn af te studeren. De HR is bij wet verplicht een studie te faciliteren die binnen vier jaar afgerond kan worden.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden