Strafzaak Chemie-Pack begint op 9 oktober

Het openbare getuigenverhoor in de strafzaak tegen de leiding van Chemie-Pack begint op 9 oktober. In totaal zijn volgens de voorlopige planning 11 zittingsdagen voor de zaak gereserveerd. Een woordvoerster van de rechtbank in Breda heeft dat dinsdag aangekondigd.

Luchtfoto na de ramp bij Chemie-Pack. Foto ANP

In totaal zijn volgens de voorlopige planning 11 zittingsdagen voor de zaak gereserveerd. Een woordvoerster van de rechtbank in Breda heeft dat dinsdag aangekondigd.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de directeur, productieleider en milieucoördinator van Chemie-Pack van leidinggeven aan opzettelijke brandstichting en overtreding van milieuregels.

Vanwege het grote maatschappelijke belang heeft de rechtbank ervoor gekozen om 11 getuigen in het openbaar op zitting te horen. Het gaat onder meer om drie politiemensen die op verzoek van de verdediging moeten vertellen over mogelijke toezeggingen die zijn gedaan aan de medewerker die de enorme brand bij het bedrijf op 5 januari 2011 veroorzaakte.

Afhankelijk van de uitkomst van de verhoren kan de inhoudelijke behandeling van de zaak beginnen op 26 oktober of op 5 november. Het requisitoir van de officier van justitie staat vooralsnog gepland op 9 november. De pleidooien beginnen dan op 13 november.

De rechtbank streeft ernaar om voor het eind van het jaar uitspraak te doen.