'Stop het geleuter van Wilders en Teeuwen over de koningin'

Ik ben helemaal niet koningshuisgezind; van mij mag die poppenkast vandaag al weg. Maar ik heb deze week veel bewondering gekregen voor onze Koningin en ook veel te doen gehad met haar, aldus Ferdows Kazemi.

Hans Teeuwen © ANP Beeld
Hans Teeuwen © ANP

Ze kwam in het nieuws met haar merkwaardige kledij, die onder andere een hoofddoek moest voorstellen, in de Arabische Emiraten. Onze voorspelbare Geert Wilders stelde gelijk Kamervragen over haar hoed met een sjaal er omheen, die hij voor een hoofddoek aanzag.

Peuter Wilders
Daar is peuter Wilders voor en we zijn er inmiddels aan gewend geraakt. Het is bekend dat peuters altijd de aandacht van volwassenen proberen te trekken. Ze blijven bijvoorbeeld heel lang doorzeuren over dat ene Playmobil-autootje dat ze maar niet krijgen. Totdat moeder er genoeg van krijgt en met een zucht roept 'en nu ophouden met die onzin, ik heb genoeg gehoord over dat speelgoed'. Tot ieders verbazing houdt de peuter zich dan koest.

Ja, ik bewonder de Koningin die liet zien een mens te zijn van vlees en bloed, die zelf een tong heeft om voor zichzelf op te komen en Rutte niet nodig heeft om voor haar te zwijgen. De Koningin mag geen politieke uitspraken doen en ook geen politieke zuchten slaken, zegt men. Dat klopt, maar dan moet zij iemand hebben die dat wel voor haar doet. Rutte durfde niet tegen peuter Wilders te zeggen 'houd toch op met die onzin', bang dat hij terug zou zeggen 'praat eens normaal man'.

Ik ben trots op u majesteit, het werd tijd dat iemand onze nationale peuter terechtwees. Hij zit ook zichzelf in de weg. Zelfs zijn voogden beginnen genoeg te krijgen van zijn gezeur over dat speelgoed. Soms moet je kinderen gewoon in bescherming nemen tegen hun eigen gedrag.

Peuter Hans Teeuwen
Door het gezeur van peuter Wilders over de sjalige hoed van de Koningin kwam ik erachter dat wij nog een peuter in dit land hebben. Eentje die de kunstenaar uithangt. En dat is peuter Hans Teeuwen, wiens recente optreden werd getoond in de actualiteit rond het uitje van onze vorstin. Als voorbeeld hoe vrijmoedig we tegenwoordig met het koningshuis mogen omgaan.

Wat een klein, zielig mannetje is die Hans. Een peuter die net zijn mannelijk geslacht ontdekt heeft en er trots mee te koop loopt, 'zie wat ik heb, als enige op de wereld!'. Zijn optreden als cabaretier, waarin hij zijn seksuele fantasieën met de Koningin verbeeldt, is een misselijkmakende vertoning van een grote man die in zijn peutertijd is blijven hangen. Een peuter die aangemoedigd wordt om door de kamer te hollen met zijn geslacht in de hand, omdat zijn toeschouwers hem zo schattig vinden en hartelijk om hem lachen.

Ik kon er niet om lachen. Mijn walging was zo groot dat ik er ook niet onverschillig onder kon blijven. Ik slaakte een zucht en verlangde, als niet contractueel feminist, naar de Dolle Mina's van dit land. Waar gaan we naar toe met onze onbegrensde vrijheden? Kunst hoort progressief te zijn en bij te dragen aan de culturele rijkdom van een land. Ik vraag me af welke verrijking de leuter van een onvolwassen man, die zich achter de kunst verschuilt om zijn mentale onvolwassenheid in een nietszeggend stuk te vertonen, met zich meebrengt.

Taboes
Ja, we zijn progressief. We dragen geen hoofddoeken en we vinden mensen die hoofddoeken dragen achterlijk. Tegelijkertijd bieden we de man die in een mislukt toneelstuk de vrouw als lustobject neerzet, een podium. We lachen om zijn grappen en zijn blij dat hij de taboes over de vorsten en vorstinnen doorbreekt. Geef mij, als republikein, maar de taboes van het koningshuis en bespaar me het gedrag van die peuter met zijn leuter.

Ferdows Kazemi is een Iran geboren publiciste. Volg haar via @FerdowsKazemi.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden