Stoffelijke resten zijn van Baarns echtpaar

De stoffelijke resten, die vorige week zijn opgegraven op het terrein van een kinderboerderij in Baarn, zijn van het echtpaar Müller - Van der Velde....

ANP

Dat is maandag gebleken uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk.

Politie en justitie in Utrecht willen dinsdag pas een nadere toelichting geven op de resultaten van het onderzoek van het NFI. Zodoende is nog niets bekend over hoe het echtpaar om het leven is gekomen en hoe lang geleden dat is gebeurd.

Christiaan Johannes Muller (69) en Ria Muller-Van der Velde (63) werden sinds eind 1999 vermist, maar het politieonderzoek kwam pas eind november 2003 op gang. Vorige week woensdag trof de politie hun stoffelijke resten aan in de grond onder een geitenhok in de Baarnse kinderboerderij Canton.

Als verdachte in de zaak zit de beheerder van de kinderboerderij, de 59-jarige Paul de R. vast. Hij paste de afgelopen vier jaar op het huis van het echtpaar en vertelde aan buurtbewoners dat de Mullers in een geloofsgemeenschap in Belgie zouden verblijven.

De R. was volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries in 1970 verdachte in een vergelijkbare zaak. Het ging daarbij om de verdwijning in Haarlem van de bejaarde Tina Akersloot. Van de vrouw is nooit een spoor teruggevonden. De R. werd verdacht van moord, maar wegens gebrek aan bewijs nooit veroordeeld.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden