Stimulans voor WW'er die bedrijf begint

Het kabinet maakt het voor mensen in de WW aantrekkelijker om een eigen bedrijf te beginnen. WW'ers die zelfstandig ondernemer willen worden, behouden tot zes maanden na de start van het bedrijf hun uitkering....

ANP

Eventuele inkomsten uit de onderneming worden voor 70 procent verrekend met de WW-uitkering. Het kabinet neemt het betreffende voorstel van minister De Geus (Sociale Zaken) over, nadat uit onderzoek naar voren kwam dat elk jaar zo'n 7000 uitkeringsgerechtigden een eigen bedrijf beginnen. Ook is gebleken dat die mensen minder risico lopen terug te moeten vallen op een uitkering dan mensen die vanuit een uitkering in loondienst gaan.

Het kabinet heeft ook een besluit genomen over ambtenaren die in de WW zitten. Zij kunnen voortaan, net als andere WW'ers, zelf een plan maken om weer aan werk te komen. Zij dienen daartoe aan hun voormalige werkgever toestemming te vragen om een zogeheten individuele reïntegratieovereenkomst te sluiten. Deze maatregel is bedoeld voor ambtenaren die na 1 juli vorig jaar werkloos zijn geworden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden