Stilzitten tot de bouwsector is geschoren

Martijn (28) is na een stage voor zijn hbo-studie bouwkunde in 2006 blijven hangen bij een klein aannemersbedrijf als werkvoorbereider. Hij regelt zaken als de inkoop van materiaal, het overleg met opdrachtgevers en het toezicht op de bouw. Hij geeft leiding aan acht uitvoerende krachten. 'Na mijn werkgever ben ik het aanspreekpunt voor de klant', schrijft hij, 'vandaar dat ik wil weten wat ik hoor te verdienen'. Martijn verdient nu jaarlijks 42.614 euro inclusief een 13e maand (3200 bruto per vier weken). Anderhalf jaar geleden bood zijn baas aan om zijn loon te verhogen naar 48 duizend euro per jaar, maar daar is het nog steeds niet van gekomen. En dat terwijl Martijn met een 47-urige werkweek structureel overwerkt. Wat te doen?

© THINKSTOCK Beeld
© THINKSTOCK

Inherent aan je functie
'Ondanks het feit dat de bouwsector niet de meest makkelijke periode in haar bestaan meemaakt heeft jouw werkgever je een voorstel gedaan om je salaris aanmerkelijk te verhogen. Hij is tevreden en wil dat ook laten blijken. Op basis van de door jou aangeleverde informatie ben ik van mening dat hij daarmee recht doet aan de wijze waarop jij binnen het bedrijf vorm en inhoud geeft aan de functie van werkvoorbereider. Een niveau dat conform de UTA-cao is.

'Als ik naar de door jou opgegeven werktijden kijk, dan werk je in formele zin teveel uren per dag. Aangezien dit in de praktijk als inherent aan je functie wordt beschouwd, is er in het algemeen voor mensen op jouw functieniveau geen aanleiding tot het betalen van een overwerkvergoeding. Bij de vaststelling van het salaris is hier (als het goed is) al rekening mee gehouden.'

Hans van der spek, Berenschot.

Stilzitten
'De cao is kristalhelder over arbeidsduur en- tijden en het al dan niet belonen van overwerk met euro's of vrije tijd. Ook laten de salaristabellen niet aan duidelijkheid te wensen over. Op basis van de omschrijving van uw werkzaamheden, die overigens heel gevarieerd zijn, verdient u redelijk.

'Als u zich niet kan verenigen met uw functie-indeling (hier wordt uw salaris op gebaseerd) kaart u dit eerst aan bij uw werkgever. In het overleg kan dan worden nagegaan of het verschil van inzicht overbrugd kan worden. Want bent u nu werkvoorbereider of projectleider? Wat zei de medewerker van Fundeon (een raadgevende instelling voor de bouw, red.) hierover? Mag dat allemaal niet baten, dan is er in uw branche nog een Commissie Naleving waar partijen hun oor te luister kunnen leggen.

'Tot zover wat er allemaal op papier (lees: cao) staat. Uw praktijk is echter weerbarstiger. Een gedane belofte voor meer salaris is niet nagekomen en dat steekt u. Misschien is dit door de algehele malaise in de bouw begrijpelijk, maar natuurlijk wel kwalijk. Zijn de redenen van het niet nakomen van deze belofte bij u bekend? Het doen van grote(re) klussen met meer mensen zal een salarisverhoging rechtvaardigen.

'Echter, ik waag te betwijfelen of u in de nabije toekomst dit bij uw huidige of een andere werkgever kan realiseren. Ook komt wellicht bij een move uw gevarieerde werk in gevaar en wat is dat uw waard? De bouwsector wordt geschoren en misschien moet ook u even stilzitten.'

Jacco van den Berg, directeur Van den Berg Training en Advies.

Knopen tellen
'Je bent vijf jaar werkzaam in je eerste functie bij een relatief klein bouwbedrijf. Je werkzaamheden zijn vrij summier beschreven, maar zeker zeer divers. Ik blijf aan de veilige kant en denk dat schaal UTA-4 voor jou passend is. Maar UTA-5 sluit ik niet uit.

'Het maandsalaris van UTA-4 is minimaal 2.424 euro en maximaal 3.322 euro. Voor UTA-5 is het resp. 2.801 en 3.890 euro. Let op, dit zijn maandsalarissen. Een vier-weken-loon staat niet in de cao, maar is 12/13 hiervan. De groei van minimum naar maximum is niet vast gereglementeerd. Reken in UTA-4 op 2.800 en in UTA-5 op 3.250 euro. Jouw vier-weken-loon van 3.200 euro komt overeen met een maandloon van 3.470 euro, dus dat lijkt goed.

'Maar.... je werkt 9,5 uren per dag; dus 47,5 uren per week, terwijl de cao uitgaat van 40 per week regulier. Een UTA-werknemer kan niet tot overwerk worden verplicht en structureel overwerk dient vermeden te worden. Dat zit niet goed bij jou. Jij werkt feitelijk bijna 20% teveel. Als je de bedragen hiervoor met 20% verhoogt, verdien je niet teveel, mogelijk te weinig (UTA-5). Maar zo mag je eigenlijk niet kijken.

'Als je ervoor zorgt dat je functie bij je huidige of een andere werkgever UTA-5 of meer waard is (en daarin kun je met jouw opleiding natuurlijk groeien) en de cao wordt netjes nageleefd, verdien je meer dan nu voor een 40-urige werkweek. Tijd voor een ernstig gesprek met je werkgever. Iemand moet zijn knopen tellen.

Frank Knauf, adviseur beloning & functiewaardering, FNV Bondgenoten.

Verdien ik wel genoeg?
Heb je ook het idee dat je te weinig verdient of dat je recht zou hebben op een bonus, een leaseauto of een telefoon? VKbanen geeft advies. VKbanen beantwoordt al je beloningsvragen. Mail de volgende gegevens en je vraag naar banen@volkskrant.nl: naam, e-mailadres, leeftijd, functie, bruto jaarsalaris en opleiding. Als je vraag geschikt is, sturen we hem naar ons panel van experts. Zij zullen zich erover buigen. Het advies komt zowel op de website, als in de krant geanonimiseerd. (Tekst Jeroen Visser, foto thinkstock)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden