Stiltegebied

De Volkskrant van 21 december bevat een kaart van de Randstad met beoogde 'stiltegebieden' erop. Uit het artikel blijkt dat deze stiltegebieden gecreëerd worden door de, nu meer verspreide, aan- en afvliegroutes van Schiphol te bundelen....

Loenen a/d Vecht Helge Bonset

Als inwoner van Loenen aan de Vecht (nu gedeeltelijk stiltegebied!) kom ik in de plannen van Natuur en Milieu te wonen midden onder een kruispunt van luchtvaartcorridors. Maar sinds wanneer is het de taak van een milieuclub om het vliegtuiglawaai boven Nederland in banen te leiden, in plaats van het te bestrijden? En hoe verzint deze club dat het ene gebied offers zou moeten brengen om het andere stiller te krijgen? Het enige rechtvaardige uitgangspunt lijkt mij evenredige spreiding van vliegtuiglawaai over alle gebieden van de Randstad.

Als een politieke partij of een bestuurlijk orgaan een dergelijk plan verzint, kan ik als burger mijn stem aan die partij onthouden, een bezwaarschrift indienen of een actie op touw zetten. Dat kan allemaal niet tegen de Natuur en Milieu. Laat deze zich dus houden bij haar enige bestaansrecht: milieubescherming !

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden