Steun Ronaldo, juich voor Slowakije

De wedstrijd tussen Portugal en Oostenrijk was zojuist in 0-0 geëindigd, toen een huilende fan over de reclameborden klom en op Ronaldo af stormde. Toegesnelde beveiligers probeerden de jankerd van het veld te dirigeren, maar die maakte hen duidelijk dat hij graag eerst nog even met de huilende fan op de foto wilde.

Simon Hendriksen en Melle Runderkamp
Cristiano Ronaldo tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk. Beeld afp
Cristiano Ronaldo tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk.Beeld afp

Terwijl het idool daar stond te wachten tot de man de camerafunctie van zijn telefoon weer langzaam doorkreeg, voelden we ineens zijn pijn. Een gemiste penalty, een afgekeurde goal, het voortdurende gezwaai met statistieken door de commentator zodra hij klaar staat voor de zoveelste vrije trap (36 pogingen, nul doelpunten, ga er maar wijdbeens aan staan). Arme Ronaldo. Alle maniertjes, al het geweeklaag en getut, het was hem allemaal even vergeven. Even geen leedvermaak over ten val gebrachte hoogmoed, alleen maar oprecht medelijden en mededogen over de spanning van de zelf opgelegde belofte die hij maar niet krijgt ingelost.

En dan straks terug naar Madrid. Waar de toch al duurdere Gareth Bale hem de mooie kijkers uit zal steken. De veel mindere voetballer, die meer succes heeft. Die scoort uit twee vrije trappen die zelfs Ronaldo er wel had ingeschoten. Die zich met een veel grotere voetbaldwerg moeiteloos voor de achtste finales kwalificeert. Nee, dat heeft onze vleesgeworden selfie niet verdiend. En omdat we het Rode Leger het liefst zo snel mogelijk weer oostwaarts zien gaan, voor vanavond graag een doelpuntloos gelijkspelletje bij Rusland - Wales. Dat is wel het minste dat we voor Cristiano kunnen doen.

Vandaag juicht u dan maar voor Slowakije.

Veel plezier van Slowakije!

Successupporters Melle Runderkamp en Simon Hendriksen op Twitter: @betmannetjes

null Beeld
Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden