Sterren voor patat

Kok Pierre Wind (43) en schrijver Bart Chabot (53) hebben de Nederlandse snackbars sterren gegeven zoals Michelin dat doet voor exquise restaurants....

Een zaak met twee sterren is dus al een topbedrijf waar de bediening tenminste vriendelijk is en de producten voor een deel uit de eigen keuken komen. Helemaal onderaan, op nummer vijftig, staat cafetaria Hendriks in Meppel. ‘Slappe, vette patat. De kroket ligt in zijn eigen vet te baden op het inmiddels doordrenkte broodje. Geen frikadel zichtbaar onder de enorme hoeveelheid saus’ luidt het oordeel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden