Stel de vraag: 'Pik of kont?'

Over de rol van geur in de erotiek en de vraag: lekker of niet?

Arnon Grunberg
In de onvolprezen serie Rundfunk wordt conrector Hulst gespeeld door de gelijknamige acteur. Beeld YouTube
In de onvolprezen serie Rundfunk wordt conrector Hulst gespeeld door de gelijknamige acteur.Beeld YouTube

In de laatste aflevering van de onvolprezen serie Rundfunk, geschreven door Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout, is conrector Hulst, gespeeld door de gelijknamige acteur, in gesprek met twee leerlingen. Tijdens dat gesprek friemelt hij in zijn broek. De kijker ziet niet goed wat hij aan het doen is, het vermoeden bestaat dat hij aan het friemelen is, en dat vermoeden wordt bevestigd als hij zijn hand uitsteekt en twee vingers laat ruiken aan de leerlingen met de vraag: 'Pik of kont?'

De Seksrabbijn verkeerde in verwarring of conrector Hulst met een vinger aan zijn pik en met een andere vinger aan zijn kont had gezeten en dat ze moesten raden welke vinger aan welk lichaamsdeel had gezeten of dat hij met beide vingers een van beide lichaamsdelen had beroerd.

Het is hoe dan ook de moeite waard om de laatste aflevering van Rundfunk te bekijken, want het gaat deze week om geur.

Geur is een belangrijk onderdeel van seks en verliefdheid. Wie verliefd is, vindt het object van zijn liefde lekker ruiken, ook als dat object naar algemene maatstaven stinkt. Als je niet verliefd bent en toch aan seks wenst te doen, is het meegenomen als alle deelnemers het erover eens zijn dat de andere deelnemers niet stinken.

Zoals blijkt uit Rundfunk - voor zover er een Nederlandse identiteit bestaat, wordt die gesymboliseerd én samengevat door voornoemde Hulst - begint seks met ruiken en geroken worden.

Wie zich begeeft op de erotische markt doet er verstandig aan op aangename wijze geroken te kunnen worden. Er zijn natuurlijk mensen die niet (meer) kunnen ruiken, de moeder van de Seksrabbijn kon de laatste jaren van haar leven niet meer ruiken, maar om deze minderheid kunnen wij ons nu even niet bekommeren.

Huiswerk voor volgende week: betast uw geslachtsdeel en/of achterwerk. Laat familieleden, vrienden, collega's en buren uw vingers ruiken. Stel vervolgens de vraag: 'Pik of kont?' Geen pik? Dan luidt de vraag: 'Kut of kont?'

U kunt ook tijdens een sollicitatiegesprek, zeker als u denkt, dit wordt toch niets, uw hand in uw onderbroek stoppen en vervolgens de ondervrager laten ruiken. Als de conversatie tijdens een diner doodvalt, is de methode-Hulst eveneens een probaat middel om het gesprek weer op gang te krijgen.

Probeer collega's, vrienden en kennissen op vriendelijke wijze te verleiden met de geur van uw geslachtsdelen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden