Steevast dezelfden kaarten nu vakantie aan

Wat verder ter tafel komt..

Gijs Herderscheê

Voor collega’s met kinderen is dezer dagen de WVTTK cruciaal. Heel wat gezins- en zomergeluk hangt ervan af.

Het gaat om het slotpunt van afdelingsvergaderingen, het fameuze Wat Verder Ter Tafel Komt waarbij altijd één collega ‘vakantie’ moet mompelen om het startsein voor een oeverloze discussie te geven. Het zijn ook altijd dezelfden die dat startsein geven. Het zijn degenen met kinderen in de schoolgaande leeftijd. Soms al eerder, omdat crèche of gastgezin in de zomer dichtgaat. En altijd zijn er jonge collega’s en bewust kinderlozen die zich ergeren en kinderlozen-tegen-wil-en-dank die onzegbare pijn verbijten.

De WVTTK-stress begint in januari thuis met het afstemmen van plannen. Ook voor de exen die elk de helft van de minimaal zes weken vakantie zorgplicht hebben.

Dan zijn er nog de sores van de verlofdagenadministratie. Januari is de maand waarin automatiseerders en p & o-afdelingen in grotere bedrijven de systemen hebben bijgewerkt. Het restant vrije dagen van vorig jaar is opgeteld bij de vrije dagen voor dit jaar. In kleinere bedrijven gebeurt dat handmatig, op papier. Van papier verdwijnen geen dagen. Maar in computers raakt een hoop zoek, zeker vrije dagen bij grotere bedrijven. Want het gaat wel om geld, een vrije dag is zo’n 0,5 procent van een jaarsalaris. Niet-opgenomen atv-dagen en de ‘bovenwettelijke’ CAO-dagen mogen aan het eind van een jaar wel worden uitbetaald. Maar de wettelijke vakantiedagen niet. Die mogen alleen bij ontslag, vrijwillig of aangezegd, worden uitbetaald. ATV-dagen hebben echter, net als compensatie- en inconveniëntiedagen, nog wel eens de neiging aan het eind van een jaar te vervallen. Dus is het zaak die dagen jaarlijks als eerste op te nemen.

Iedereen heeft wettelijk recht op vier weken vrij per jaar. In CAO’s is dat meestal uitgebreid tot vijf weken. Al die dagen mogen vijf jaar worden opgespaard. Maar het loon voor die dagen staat wel op de begroting. Dus maant de chef ieder met zachte hand die dagen op te nemen of wordt het aantal dagen dat kan worden ‘meegenomen’ ‘gemaximeerd’, of wordt ieder gemaand die dagen door te sluizen naar een verlof- of levensloopspaarregeling. En soms haalt het computersysteem een verdwijngrap uit. De kans op grappen wordt beperkt als de opgenomen dagen ook in het systeem zijn verwerkt. Dus eigenlijk moet eerst de administratie gecontroleerd voor aan de WVTTK kan worden begonnen.

Gijs Herderscheê belicht wekelijks een afkorting uit de wereld van p & o.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden