steek elke dag wat op

amsterdam museum haalt ruim 51 duizend euro op

Het Amsterdam Museum heeft met een crowdfunding actie 51.349 euro opgehaald voor de restauratie van het schilderij De intocht van Napoleon. Het schilderij van de Antwerpse schilder Matthieu van Bree uit 1813 lag sinds 1891 opgerold en moet flink worden opgeknapt. Daarom vroeg het museum in oktober dit jaar om een publieke bijdrage. Het opgehaalde bedrag is ongeveer 5.000 euro meer dan benodigd is. De extra opbrengsten steekt het museum in het herstellen van de lijst.

toch geen rectificatie 'niggabitch'-artikel

Het modetijdschrift Jackie plaatst in het komende nummer toch geen rectificatie van artikel met de term 'niggabitch'. Afgelopen week werd het blad zowel nationaal als internationaal bekritiseerd voor een artikel waarin zangeres en stijlicoon Rihanna als niggabitch werd omschreven. Hoofdredactrice Eva Hoeke, die naar aanleiding van de commotie is opgestapt, beloofde het artikel te rectificeren, maar daar is nu geen sprake meer van. Yves Gijrath van Gijrath Media Group, de uitgever van Jackie, zegt: 'Er valt niets te rectificeren, want er is niks onjuist aan die productie. Hoeke zette het neer als een grap, maar dat was het beslist niet. Het was een duiding. En we hebben ons niet gerealiseerd dat die duiding zo gevoelig lag.'

Nepmedewerkers Omroep Max beroven ouderen

Omroep MAX maakt bekend dat zij de afgelopen week meldingen hebben gekregen van ouderen die door dieven vermomd als MAX-medewerkers zijn beroofd. De dieven bieden bij de deur een taart of kerstpakket aan om binnen te komen en beroven het slachtoffer vervolgens. Er waren vier incidenten in Rotterdam, één in Den Haag. Jan Slagter, directeur van de omroep, reageert onthutst: 'Het is een ontzettend laffe daad die ook nog eens de goede naam van MAX beschadigt.'

Waar Heeft de Wereld het over?

Wereldwijd #FelicesFiestas #MerryChristmas #BueneFeste #FelizNatal #FroheWeinhnachten #JoyeuxNoël

Op Twitter wenst iedereen elkaar een vrolijk kerstfeest, in alle mogelijke talen, waardoor de lijst met 'trending topics' overheerst wordt door kerstwensen. Ook inwoners uit de kleinere taalgebieden doen hun best om hun kerstwens tot trending topic te maken, zoals de inwoners van Wales met hun 'Nadolig Llawen'. Tevergeefs.

'Soms verlang ik ernaar om bij een bank te werken'

Guy Berryman, basgitarist van de succesvolle Britse band Coldplay, klaagt over het constant moeten overnachten in hotels. Aan het eind van een druk jaar kijken hij en de andere bandleden uit naar een paar vrije weken.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden