Station ontruimd na ontsporing trein

DORDRECHT (ANP) - Het NS station van Dordrecht is donderdagmiddag urenlang ontruimd geweest. Dat gebeurde nadat een chemische lucht werd geroken die afkomstig kon zijn van een ontspoorde goederentrein bij het station. Dat heeft een woordvoerder van ProRail gezegd.

Een wagon van de trein ontspoorde even na het middaguur. Het voertuig sprong vrijwel direct weer in de rails. Toen rond half twee een vreemde geur werd waargenomen, werd het treinverkeer van en naar Dordrecht op last van de brandweer stilgelegd en het station ontruimd.

Een woordvoerder van de Inspectie Verkeer en Waterstaat meldde dat een stof gelekt is doordat een dop bovenop een van de wagons niet goed aangedraaid was. Om welke stof het gaat en hoeveel is weggelekt, is onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de politie vervoerde de goederentrein onder andere styreen monomeer, een basisstof voor plastic.

Vrijgegeven

Rond kwart voor vier meldde een woordvoerder van ProRail dat een deel van de treinen weer mocht rijden van de brandweer. Ook het station werd grotendeels vrijgegeven. Rond zes uur gaf ook de politie alles vrij en kwam het treinverkeer weer volledig op gang.

De goederentrein wordt naar rangeerterrein Kijfhoek gebracht en zal later de reis voortzetten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden