Staten Noord-Brabant voor verkoop aandelen Essent

DEN BOSCH (ANP) - Een meerderheid van Provinciale Staten van Noord-Brabant is voor verkoop van de Essent-aandelen aan het Duitse RWE. Een meerderheid van 33 Statenleden steunde de motie van het CDA om over te gaan tot verkoop van de aandelen. 21 Statenleden stemden tegen de motie. De provincie Noord-Brabant heeft 30,8 procent van de Essent-aandelen in bezit.

Het Duitse energiebedrijf RWE heeft altijd aangegeven pas tot aankoop van Essent over te gaan als het 80 procent van de Essent-aandelen in bezit zou hebben. Eerder op de dag had gedeputeerde Moons al aangegeven dat RWE mogelijk met een klein meerderheidsbelang al tot aankoop over zou gaan.

Uit de laatste informatie was duidelijk geworden dat andere aandeelhouders (provincies en gemeenten) al meer dan 56 procent van hun belang in Essent definitief hebben aangeboden aan RWE.

,,Opgelucht en tevreden'', reageerde woordvoerder Jeroen Brouwers van Essent op de beslissing van de Brabantse Staten om de verkoop van de Essent-aandelen aan RWE te verkopen. ,,Het was het laatste bastion wat moest worden genomen. Voorwaarde is wel dat het splitsingsplan door Economische Zaken wordt goedgekeurd.''

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden