Stand-in trainer IJperlaan motiveert Brandenburg

Het vertrek van de Bulgaarse trainer Alexander Victor bij Brandenburg heeft z'n uitwerking niet gemist. Stand-in Henkjan IJperlaan slaagde erin de spelers weer te motiveren; een 9-8 overwinning tegen De Zijl/LGB was het resultaat....

Van onze waterpolomedewerker

BILTHOVEN

Met Henkjan IJperlaan op de bank liep het zaterdag als vanouds. De ploeg toonde weer werklust en gaf een 3-2 voorsprong in de eerste periode niet uit handen. 'De overwinning had wel groter moeten uitvallen', bekritiseerde de interim-coach zijn spelers. 'De uitslag doet denken aan een narrow escape, maar we hadden een groot overwicht. Het is overigens maar tijdelijk dat ik de mannen van Brandenburg train. We zijn op zoek naar een trainer die een paar jaar aan Brandenburg verbonden blijft.'

Brandenburg opende de score door Gerben Hardeman. Harold van de Werve vergrootte de voorsprong en Steffan de Vries zette de thuisclub op een vrijwel onoverbrugbare voorsprong: 3-0. Het leek een gelopen koers, maar Niels Joor van De Zijl/LGB slaagde erin twee keer aan zijn bewaker te ontsnappen: 3-2. In de derde ronde werd het tempo opgeschroefd en dat maakte De Zijl/LGB nerveus.

Omdat de thuisclub verzuimde afstand te nemen, was het erg spannend in het zwembad van Bilthoven. Bij het ingaan van de vierde en laatste periode bracht Niels Joor de stand terug tot 8-6. Bij de volgende Leidse treffer van Johan Kluivers raakte Brandenburg weer van streek, maar had uiteindelijk in Mark van Engelen zijn matchwinner. De aanvaller schoot Brandenburg naar een 9-7 voorsprong en daar kon de tegentreffer van Ron Ligtvoet weinig meer aan veranderen.

Door deze overwinning schoof Brandenburg twee plaatsen op in de hoofdklasse. De Zijl/LGB werd door de onverwachte nederlaag met degradatieproblemen geconfronteerd. De ploeg werd ook voorbijgestreefd door stadgenoot LZ'86.

Stand mannen hoofdklasse: Ravijn 10-18, AZC 11-17, AZ & PC 11-17, Polar Bears 9-16, ZPB 10-16, De Ham 11-12, Nereus 11-10, De Robben 11-9, LZ'86 12-6, Brandenburg 12-6, De Zijl/LGB 12-5, VZC Veenendaal 12-0. Stand vrouwen hoofdklasse: Nereus 12-24, Polar Bears 12-21, Ravijn 12-20, Gouwestaete 12-18, Donk 12-17, De Ham 12-10, GZC 12-10, ZPB 12-8, OZ & PC 12-7, Brandenburg 12-5, De Futen 12-4, Alliance 12-0.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden