Stagiaires

De teneur van uw artikel `Zorg neemt opleiding zelf ter hand` (Binnenland, 13 februari) is helaas negatief over de taak van opleidingen in de gezondheidszorg inzake de kwaliteit van de stages....

Dat de scholen zelf een actief beleid voeren voor alternatievestagemodellen en ook een actieve rol vervullen in een leerafdeling, wordtniet genoemd. Mark Schrier `dropt leerlingen op een verpleegafdeling engooit ze in het diepe`.

Je zult maar zorgvrager zijn! Dit doet het oude in-service-model tekortén het beleid binnen de huidige leerafdelingen. Wij willen geen blikstagiaires opentrekken en op de verpleegafdeling droppen. Kwaliteit vanzorg betekent ook dat je zorgvragers niet overlevert aan stagiaires dieniet goed zijn toegerust voor hun taak. In onze regio zijn inmiddels drieleerafdelingen gerealiseerd door zowel de school als de praktijkbiedendezorginstelling. Dit vraagt een flinke investering van de school omdat wijvinden dat stagiaires zorgvuldig moeten zijn voorbereid om recht te doenaan de behoeften van de zorgvragers. Het stelt ons teleur dat onze eigenkoepelorganisatie, de OVDB - het kenniscentrum voor leren in de praktijk,in zee gaat met deze visie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden