Staafmixer

Goedemiddag, kunt u mij zeggen wat dit voor een apparaat is? Zonder blikken of blozen zegt de verkoopster van de Bijenkorf in Amsterdam dat Niche op het punt staat een 'massagestaaf' aan te schaffen....

Peter van den Berg

Deze staafmixer is 1,5 centimeter dik, 10,8 centimeter lang. Doorzichtig, dus modern. Er moet een batterij in van 1,5 volt en na een korte draai begint de kop te trillen. Die trilling is te gering om er slagroom mee te kloppen, maar wanneer de mixer in de nek wordt geplaatst, brengt hij een gelukzalig gevoel teweeg. 'Uh, wat doe je nu weer', schrikt een collega, maar de angst neemt snel af.

De massager, zoals de mixer officieel heet, is een product van Present Time. Een onderneming in Almere die meer 'items + objects' op het gebied van huis- en kantooraccessoires op de markt brengt. De bijsluiter leert dat het waterproof apparaatje te gebruiken is bij de vier S'en en W. Sport, Shower, Stress, School en Werk. Op het voorhoofd geplaatst, blijkt de staaf ook een goede remedie tegen een kater, stelt een andere collega vast. Voor bij W.

Er zijn ook kanttekeningen. 'Een dwergdildo', weet een redactie-assistente, die eraan toevoegt dat er wel wat gedaan mag worden aan de vormgeving, die inderdaad niet erg catchy is. Een ander is nog kritischer. 'Totaal overbodig, je kunt voor dat geld beter een boek aanschaffen.'

Nog een minpuntje: de bijgeleverde batterij van de Bijenkorf (Philips, twee gulden) laat het na ruim een half uur testen al afweten. Enorm on-spannend.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden