Sr/Jr

Raul Kuiper..

tekst deedee derksen ; fotografie jasper zwartjes

Link?

Sr:Computertaal. Maar ook: gevaarlijk

Jr:Die had ik nog niet verzonnen. Link is de verbinding naar een andere website.

B2B?

Sr:Geen flauw idee.

Jr:Business to business.

Auto?

Sr:Audi A6.

Jr:Audi A3.

Laatste vakantie?

Jr:Zuid-Afrika

Sr:Zuid-Frankrijk, daar woon ik een deel van het jaar.

Cd's?

Sr:Die koop ik niet meer, doet mijn zoon voor me.

Jr:Ik download ze of koop ze bij plato.nl

Hoeveel uur per week werkt u?

Jr:Ik denk wel veertig uur.

Sr:Ik werk niet meer. Ik doe wel veel dingen: ik zeil, verbouw, schrijf sinds kort artikelen over reclame. Maar toen ik 30 was, ging ik elke dag wel door tot een uur of tien

's avonds. En dan ook het weekend nog. Het was erg leuk om met een team dingen te bedenken en te maken. Reclame is een leuk vak.

Heeft u tijd voor familie en vrienden?

Jr:Ja, voor hen maak ik speciaal tijd. Dat is echt plannen geblazen. Ik wil mijn familie en vrienden regelmatig zien. Werk gaat niet boven alles. Wij proberen normale werktijden aan te houden. Alles na zes uur is overwerk. In mijn vaders tijd was tot zes uur werken halve dagen werken.

Sr:Jij hebt een veel gezondere werkhouding dan ik had. Jij hebt ook een groter sociaal netwerk. Mijn sociale netwerk bestond voornamelijk uit collega's. Er wordt mij ook weleens verweten dat ik nu meer tijd besteed aan mijn kleinkinderen dan aan mijn kinderen destijds. Ik was zo met mijn werk bezig.

Mag u blij zijn dat er mensen bij u willen werken of zijn zij degenen die blij moeten zijn?

Sr:Ik ben wel zo arrogant dat ik zeg: ze moeten blij zijn dat ze bij mij kunnen werken. Ik ben per slot van rekening degene die het bedrijf gestart is. Ik heb een sfeer gecreëerd die het voor creatieven interessant maakte om bij ons te werken. Bij ons was er altijd veel ruimte voor creativiteit en 95 procent van de ideeën ging door. Zo konden ze een mooi portfolio opbouwen. Dus als mensen bij binnenkomst allerlei extra's gingen eisen, zei ik: dan kom je toch niet.

Jr:Wij zijn net bezig nieuwe mensen aan te nemen, en wij moeten blij zijn dat ze bij ons willen werken. Dat heeft te maken met de krappe arbeidsmarkt. We zullen ook zo veel mogelijk tegemoetkomen aan hun wensen. Dat wil zeggen: als ze hebben bewezen dat ze goed zijn. Dan is the sky the limit.

Wat doet u over vijf jaar?

Sr:Ik ben nu ruim drie jaar gestopt met werken. Langzaamaan begint het weer te kriebelen. Ik hoor mijn zoons steeds over hun vak. Dan voel je je gauw een lummel, zo van: wat doe jij nou eigenlijk nog? Maar ik wil niet meer terug in de reclame. Dan zou ik mezelf gaan herhalen. Misschien een scheepswerf?

Jr:Over vijf jaar ben ik misschien duik instructeur in een ver land, voor een jaartje. Om daarna mogelijk iets heel anders te gaan doen dan internet.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden