Sprookjes

Een groter compliment zal die BBC-interviewer zelden hebben gekregen. Story-hoofdredacteur Evert Santegoeds, gisterochtend tegenover Rocky Tuhuteru van Ontbijt TV: 'Ik vond het wel een goed interview, hoor....

MARCEL VAN LIESHOUT

De dag-der-recensies werd aldus vrolijk ingezet. Santegoeds: 'Zag je die grijns op het gezicht, zag je die smile? Nee, ze heeft veel minder verteld dan ze weet.' Santegoeds weet wat de prinses van Wales allemaal achter die grijns verborgen hield. Dat gaat hij deze week publiceren.

'Wist je dat Charles een slipje van Camilla als een soort trofee in zijn binnenzak droeg? Dus er is nog genoeg te onthullen.' Story! Een nieuw sprookje! Wat alle roddelbladen en zelfs vele serieuze bladen jaren geleden al beschreven, leest U deze week bij ons!

Zo zie je maar weer hoe het non-verbale tot geheel verschillende interpretaties kan leiden. Elke keer weer wanneer Di zo'n smile op haar gelaat toverde dacht ik helemaal niet aan het verbergen van geheimen. Afwisselend dacht ik: Gut mens, wat ben je nerveus en Gut mens, wat een doorzichtige poging om de sympathie van het volk te winnen.

De dag-der-recensies eindigde anders ook vrolijk. Pieter de Vink van NOVA meende het item met de intonatie van een sprookjesvoorlezer te moeten behandelen. Want het zijn gekke lui hoor, die Britten. En dus zette Pieter de stem op van de fijne voorleespapa: 'Er leefde eens lang, lang geleden een prins (. . .) De prins zocht en zocht en ja hoor, hij vond zijn sprookjesprinses (. . .) En de prinses was nu zo ongelukkig dat ze geen gelegenheid voorbij liet gaan om te vertellen hoe ongelukkig ze wel niet was.'

Vannacht met de duim in de mond wakker geworden van het testbeeld.

Marcel van Lieshout

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden