Spiegel je niet te zeer aan mooie teksten in vacatures

Junior it-adviseur 2.640 euro (bruto voor 32 uur).

Beeld Colourbox

Dilemma

Een advertentie van het it-adviesbureau waar Gonnie (32) werkt, stootte haar een beetje tegen het zere been. 'We roepen altijd dat het salaris marktconform is, maar daar twijfel ik aan', zegt de junior adviseur, of 'auditor' zoals dat heet in de it. 'Want op gebied van de arbeidsvoorwaarden zit het bedrijf op het minimum.'

Als junior it-auditor bezoekt Gonnie sinds 2,5 jaar klanten door het hele land. Ze helpt hen met hun systemen en bedrijfseigen software. Ze denkt mee over nieuwe toepassingen en adviseert over informatiebeveiliging. Daarnaast geeft zij training en verleent zij ondersteuning aan de klanten met vragen of acute problemen. Wat betreft de grotere adviesklussen doet Gonnie vooral het uitvoerende werk.

Gonnie verdient 2.640 euro bruto, heeft een leaseauto, krijgt 15 euro telefoonvergoeding, een 'los uitgekeerde pensioenopbouw' en een laptop. Bonussen of een dertiende maand horen niet bij haar pakket. 'Wel volg ik af en toe training en gaan we regelmatig eten met het team.' Ze voegt er nog aan toe dat de relatie met haar baas 'erg informeel, flexibel en open is'. 'Eigenlijk is alles bespreekbaar.'

Advies

'In vacatureteksten doen bedrijven aan windowdressing', zegt Jacco van den Berg, van het gelijknamige trainingsbureau. Trek je niet te veel aan van die mooie woorden in vacatures, wil hij maar zeggen. Van den Berg vindt het salaris van Gonnie 'zo slecht nog niet'.

Ook Peter van der Eijk van vakbond CNV beoordeelt het salaris van Gonnie als toereikend. It-auditors in de juniorfase verdienen tussen 2.200 en 3.000 euro per maand. Gaat Gonnie minder uitvoerend werk doen en zelf plannen smeden voor bedrijfssoftware en -netwerken, dan kan haar salaris volgens Van der Eijk groeien tot zo'n 4.350 euro per maand op fulltimebasis.

Minder marktconform vindt Van der Eijk dat Gonnies bedrijf geen enkele vorm van bonus of dertiende maand uitkeert. 'Dat is niet erg als het maandsalaris hoger is, maar dat is niet het geval.' Ook de los uitgekeerde pensioenopbouw roept vragen op. 'Jij - maar ook je werkgever - kunt dit niet zien als salaris. Want als er niets anders geregeld is, zul je het zelf opzij moeten zetten.'

Tijd dus voor een gesprek, vindt ook Van den Berg. Maak gebruik van de open relatie en doe een voorstel op gebied van salaris, extra's of persoonlijke groei binnen het bedrijf, stelt Van den Berg voor. Prettig voor Gonnie's onderhandelingspositie is dat er veel vraag is naar it-professionals, stelt hij. 'Salarissen schieten in de lucht.' Ook een overstap naar een ander bedrijf is dus mogelijk, maar de eerste stap is achterhalen waartoe haar huidige baas bereid is.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden