Spaghetti met groentesaus

Doe mij maar eens een flinke biefstuk! Gek, maar die tekst heb ik nou nog nooit uit een vrouwenmond gehoord....

Er zijn twee versies van dit gerecht, een makkelijke en een bewerkelijke. Voor die laatste snijd je de wortel en bleekselderij met de hand eerst in plakken van maximaal een millimeter of twee (kan ook met een kaasschaaf), dan in sprietjes en die weer in blokjes. Miniminiminiblokjes. Van de courgette gebruik je alleen mooi gekleurde schil. De ui moet al even fijn. Het is een dankbare arbeidstherapie en ik word er heel rustig van, als ik tenminste op tijd ben begonnen. Voor dit alles heb je uiteraard een magnifiek mes nodig. En ik hoop toch dat ik niet meer hoef uit te leggen dat een magnifiek mes geen kartels heeft?

De moeilijke versie ziet er geweldig uit. Vooral andere kookfanaten zullen bewonderend naar het bord staren. Maar is die triomf je niet genoeg waard, dan maak je de groenten in een machine fijn. Dat lukt het best als je ze al redelijk voorsnijdt, dus in regelmatige blokjes verdeelt. Druk pulserend op de knop en controleer.

Hak de kruiden en de knoflook ook extra fijn. Braad alle groenten en kruiden op halfhoog vuur in je beste olijfolie tot het begint te kleuren. Dat duurt een kwartier of zo. Voeg peperoncino naar smaak toe, en wat zout natuurlijk. Dan de fond of water erbij en afgedekt een halfuur zachtjes na stoven. Kook de pasta al dente, meng in de pan met de 'saus', de boter en met parmezaan naar smaak.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden