Sorgdrager wint met zwier de strijd om mooiste hoed

Ik heb de hoedenparade tijdens de Troonrede niet gezien. Ik moest het dus doen met de foto's bij het artikel 'De hevige competitie met de hoed' (de Volkskrant, 20 september)....

Waren de foto's soms verwisseld? Hare Majesteit lijkt per ongeluk een vogelnestje op haar hoofd geplant te hebben, Jorritsma schijnt zo weggelopen uit een Engelse Agatha Christiefilm (de strenge gouvernante) en bij De Boer is het alsof er iemand op haar kop gepoept heeft. En juist over deze dames was het artikel zo lovend.

De enige vrouw die er zwierig en mooi uitziet, zo op het eerste gezicht, is Sorgdrager. En wat zegt de kenner: 'een treurige uitstraling'!

Ik denk dat ik mijn haren maar gewoon onbeschermd in de wind laat waaien.

BLEISWIJK T. Verspeek

Pittige kop

Wat 'n ouwewijvengezeur over die hoeden met Prinsjesdag. Elkaar naar de kroon steken, een competitie die elk jaar heviger wordt.

Sorgdrager zag er toch fantastisch uit met haar, bij haar persoonlijkheid passende, hoedje. Wat nou, 'ze leek er moeite mee te hebben' en haar 'generatie waar een hoed lange tijd taboe is geweest'. Het was toen gewoon geen mode waarschijnlijk.

Laat die prachtige foto's zien die jullie van onze vrouwelijke ministers maakten en zeg af en toe iets aardigs, bijvoorbeeld over die prachtige broche op Sorgdragers schouder of die onverwacht pittige kop onder dat hoedje van Schmitz, maar maak er geen 'hevige competitie met de hoed' van.

BEVERWIJK Lucia Evers

Hoedeman

Petje af voor het artikel over de hoeden van de vrouwelijke bewindslieden op Prinsjesdag.

Goed idee om uitgerekend dat onderwerp over te laten aan Jan Hoedeman.

Erg leuk.

UTRECHT Marc Maartens

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden