Sorbo

Elke maand leert de Volkskrant een plek in de samenleving van binnenuit kennen. Vierde reeks: aan het werk bij de buurtsuper in Utrecht....

Michiel de Hoog

Ruud van de Zande is op bezoek bij de SUMA. Hij komt uit Eindhoven, houdt van voetbal, en glimlacht voortdurend. Ruud werkt bij Sorbo en komt het Sorbo-rek bijvullen. 'Sjongejonge', zegt Ruud, terwijl hij het haakje met Sorbo Quick & Easy's bijvult met Sorbo Quick & Easy's, en klinkt als oud-PSV-voetballer Willy van de Kerkhof of diens tweelingbroer René.

Sorbo Quick & Easy? 'Ja', zegt Ruud, 'De Sorbo Quick & Easy is niet zomaar een afwasborsteltje. Dit handige borsteltje is voorzien van een reservoir en pompje waarmee het afwasmiddel gedoseerd kan worden. Handig voor de kleine afwas. De Quick & Easy is verkrijgbaar in de kleuren geel en blauw. Althans, zo staat het in de folder. Wie dacht dat Sorbo een aflopende zaak was, heeft het dus mis. Een andere vernieuwing is de Sorbo Afwasbol, een ronde borstel die het mogelijk maakt om ook moeilijk bereikbare plekjes van glazen grondig schoon temaken.

'Daarnaast', zegt Ruud, 'ligt de Afwasbol, mede door zijn ergonomische design, prettig in de hand.'

Sorbo groeit en vernieuwt volgens Ruud elk jaar, maar dat is niet te zien aan het Sorbo-rek van de SUMA. Het is een van de oudste Sorbo-rekken, zonder schuifjes voor prijslabels. Daarom moet Ruud alle sponzen, gloeilampen en Quick & Easy's met de hand prijzen, en dat duurt erg lang. 'Sjongejonge', zegt hij daarom. SUMA-baas Gertjan, die op Sorbo-producten zo'n 27 procent winst maakt, wil wel een nieuw snel rek, maar de districtsleider van Sorbo weigert dat steeds. Het zou te duur zijn. 'Sorry', zegt Ruud, 'maar ik ben maar een simpele service merchandiser.'

Na een uurtje is Ruud klaar. Hij legt het prijspistool aan de kant. 'Dus jij vindt dat ik als Willy van de Kerkhof klink?', zegt hij, klinkende als de voetbaltweeling. 'Moet je luisteren.' Ruud trekt een belachelijk gezicht en zegt: 'Hé menneke, schupte gij mij dien bal es!' Hij klinkt hetzelfde, als zichzelf, René en Willy, alleen nu met een belachelijk g e z i ch t .

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden