'Solliciteren moet voortaan anoniem'

Sollicitatiebrieven moeten anoniem worden verstuurd aan de potentiële werkgever. Daardoor krijgen allochtone sollicitanten meer kans op een baan. Dat voorstel heeft de Belgische senator Jean-Marie Dedecker maandag gelanceerd....

Bart Dirks

'Iedereen moet gelijke kansen hebben op een baan', aldus Dedecker maandag in dagblad Het Laatste Nieuws. De senator van de Vlaams-liberale regeringspartij VLD stelt dat veel werkgevers meteen afhaken als sollicitanten een Marokkaanse of Turkse naam hebben.

Wat het senaatslid betreft, zou op een cv nog meer informatie kunnen worden weggelaten, zoals de leeftijd en het geslacht van de kandidaat. 'Naamloze sollicitaties zijn een eerste hulpmiddel', stelt Dedecker. 'Later in de sollicitatieprocedure komt natuurlijk een moment dat de kandidaat letterlijk kleur moet bekennen, maar zijn of haar kansen liggen dan al veel gunstiger.'

De werkloosheid onder allochtonen ligt in België fors hoger dan onder autochtonen. Volgens Het Laatste Nieuws zit een op de dertien autochtone Vlamingen zonder baan; bij de allochtonen is dat meer dan een op de drie. Driekwart van alle Vlaamse mannen heeft werk, tegen amper de helft van de Turken en Marokkanen in Vlaanderen.

Werkgevers discrimineren tussen kandidaten met hetzelfde diploma, maar van een andere komaf. Volgens onderzoek maken allochtonen twee tot drie keer minder kans op een baan dan gelijkgeschoolde 'Vlaamse Vlamingen'. Van de allochtone, laaggeschoolde schoolverlaters heeft liefst driekwart na een jaar nog steeds geen werk.

Vakbonden hebben er regelmatig aandacht voor gevraagd dat sommige werkgevers wel heel kieskeurig zijn. Zo zouden bedrijven in Brussel, waar veel allochtonen wonen en waar de werkloosheid boven 20 procent ligt, bij voorkeur autochtone kandidaten aannemen uit het naburige Vlaanderen.

Het Verbond voor Belgische Ondernemingen (VBO) betwijfelt de praktische haalbaarheid van Dedeckers voorstel. Oud-hoogleraar sociologie Albert Martens in Leuven noemt het voorstel 'belangrijk en elementair'. 'Blind solliciteren is de beste manier om alle kandidaten evenveel kansen te geven.' Maar het zal volgens hem weinig resultaat hebben als er geen resultaatsverplichting aan wordt gekoppeld.

De Belgische minister Christian Dupont (Gelijke Kansen) reageert enthousiast. Zijn woordvoerster wijst erop dat de overheid sollicitaties al anoniem beoordeelt. 'Het zou fantastisch zijn als deze manier van werken tot in de privé-sector wordt doorgetrokken. Dat is de beste garantie voor eerlijke wervingsprocedures.'

Overigens zijn lang niet alle werkgevers kieskeurig. Zo is België al sinds november in de ban van de affaire-Naïma. Haar werkgever is in zeven zeer racistische kogelbrieven met de dood bedreigd. 'De fatwa blijft zolang de hoofddoek blijft', aldus de laatste anonieme brief. Naïma Azmil zit sinds begin maart thuis om op rust te komen en in de hoop dat de dreigementen ophouden. Maar haar baas, Rik Vannieuwenhuyse, is vastberaden haar in dienst te houden.

Maandag werd bekend dat koning Albert II van plan is om het bedreigde bedrijf (visdelicatessenhandel Remmery in Ledegem) op 19 april te bezoeken. Naïma Azmil zou tegen die tijd weer aan het werk zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden