Sollicitatiebrief moet vooral interesse wekken

Hoe lang moet de brief zijn?..

Pieter Klok

Maar daar kan ik nooit alles op kwijt.

Het doel van de sollicitatiebrief is niet om zoveel mogelijk over uzelf te vertellen, maar om uitgenodigd te worden voor een gesprek. De brief hoeft dus alleen interesse te werken en een eerste indruk te geven van uw persoonlijkheid. Als u eenmaal bent uitgenodigd voor het gesprek kunt u altijd nog een uitgebreider cv overhandigen.

Wat moet er in het cv?

Persoonlijke gegevens (inclusief burgerlijke staat), een pasfoto, uw opleidingen en gevolgde cursussen, uw werkervaring, uw talenkennis en eventueel ook de dingen die u naast uw werk doet. Als u veel doet in uw vrije tijd, wijst dat op een hoog energieniveau en dat zien werkgevers graag.

In welke volgorde moet ik mijn werkervaring opschrijven?

Begin met het belangrijkste: uw huidige (of laatste) baan en ga van daaruit terug. Hoe ouder u wordt, hoe minder belangrijk het is dat u als student in de horeca hebt gewerkt. Schoon uw cv dus geregeld op en, belangrijker nog, pas hem aan aan het bedrijf waar u solliciteert. Soms kan het handig zijn uw werkervaring in thema's onder te verdelen. Gaten in uw carrière vallen dan minder op.

Wat moet ik absoluut nalaten?

Over uzelf schrijven in de derde persoon. Een zin als 'Gijs heeft zich ontpopt als een sympathieke collega' werkt niet. Spelfouten zijn ook dodelijk. Van de personeelsmanagers gooit 22 procent een brief direct in de prullenbak na het constateren van een fout. Slechts één op de zes werkgevers vindt dat een foutje moet kunnen, maar dat aantal zal snel kleiner worden, nu werkgevers het weer voor het kiezen hebben.

Helpt het als ik nog bel?

Het kan verstandig zijn extra informatie in te winnen, zeker als u niet weet aan wie u de brief moet richten. Sommigen experts adviseren bovendien om naderhand te informeren of de brief is aangekomen. Hoe vaker u uw naam kunt laten vallen, hoe beter, redeneren zij. Of dat in tijden van recessie ook geldt, is de vraag. U loopt het gevaar als irritant te worden beschouwd.

Waar kan ik vertellen dat ik een heel collegiaal type ben?

Dat kan onder het kopje 'persoonskenmerken', dat in steeds meer cv's wordt opgenomen. In de VS en Groot-Brittannië is het al langer gebruikelijk om jezelf met een aantal karaktereigenschappen te omschrijven. Nederlanders hebben hier van oudsher meer moeite mee. Als u toch wilt vertellen welke kenmerken uw persoon heeft, dan verdient het aanbeveling de kwalificaties in andermans schoenen te schuiven en dingen te schrijven als: 'In mijn zakelijke en privé-omgeving kwalificeert men mij als...'

Is dat een must?

Volgens de vacaturesite Monsterboard wel. Uit onderzoek zou blijken dat bijna tweederde van de personeelsmanagers de persoonlijkheid van de sollicitant het allerbelangrijkste vindt. Belangrijker dus nog dan werkervaring, opleiding en leeftijd. Schroom dus niet van jezelf te zeggen dat je gevoel voor humor hebt en dat je een teamplayer bent.

Moet ik niet in de brief al laten doorschemeren dat ik een grappenmaker ben?

Nee, dat wordt meestal niet gewaardeerd. Een beetje losse stijl mag best, maar overdrijf niet. Probeer zoveel mogelijk de stijl van de advertentie aan te houden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden