Soldaat Rocky

Ik keek vooral ademloos naar de twee Uruzgan-specials van Pauw & Witteman vanwege de glossy styling. Kamp Holland was door regisseur Bert van der Veer uitgelicht als een pornoset van de Hustler....

Wim de Jong

Wat een viriliteit, glamour en welbespraaktheid ook, daar in het Kamp. Geen collegezaal die eraan kan tippen. Hoe in hemelsnaam is ooit het misverstand ontstaan dat het niet vet cool is om onder de wapenen te gaan?

Wat verder nog bijdroeg aan het idee dat je naar een clip zat te kijken in plaats van naar een journalistiek product was het feit dat in de Uruzgan-uitzendingen alleen de voornamen van de geïnterviewde vechtmachines werden vermeld. Ik vind het tenminste een belediging om bij ernstige aangelegenheden als een oorlog op tv door ‘kapitein Daan’, ‘luitenant Willem’, ‘wachtmeester Cees’ of ‘soldaat Rocky’ te worden toegesproken.

Zoiets kan misschien bij Z@pp, maar toch niet in Pauw & Witteman? Je heet hooguit ‘wachtmeester Cees’ in een conference van Paul van Vliet, maar als je in naam van de wereldvrede elk moment kan worden doodgeschoten, kom je in aanmerking voor een passender bejegening.

Alleen nog een man is de titel van een nieuwe dating-afvalrace op woensdagen op Net5, waarin de drie gescheiden vrouwen Bernadette, Karin en Jantina op zoek zijn naar een sportieve, lieve, sexy, slanke, handige, intelligente, kindvriendelijke, goed verdienende, sociale en creatieve kerel, die daarnaast ook nog gewoon een beetje bij ze past.

Niet een heel origineel idee, natuurlijk. Maar ach, voor zoekende vrouwen hoe dan ook een kans om een beetje over de schouder van deze drie single-zusters mee te kijken. Wat zijn hun afwegingen bij het aan de haak slaan van een partner? Helaas: anders dan in Boer zoekt vrouw biedt Alleen nog een man veel te weinig ruimte om je thuis in de romantische voorkeuren en aardse twijfels van Karin, Bernadette en Jantina te verplaatsen. Met 33 kandidaten voor drie vrouwen gaat het allemaal veel te vluchtig. En verrassend is het format tot dusver nog geen moment.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden