SNS Duurzaam Aandelenfonds

Duurzaam beleggen is in. Volgens De Nederlandsche Bank steeg het duurzaam belegd vermogen de afgelopen twee jaar met 65 procent, twee keer zo snel als gewone beleggingsfondsen....

Van onze verslaggever

'Beleggen met een goed gevoel' is in Nederland begonnen met het zeer idealistische Andere Beleggings Fonds. Pioniers als ASN Bank en Triodos houden ook strenge regels aan: wapens, tabak en kernenergie zijn uit den boze.

Maar inmiddels zijn er ook gradaties van duurzaam. SNS bank heeft een wat pragmatischer kijk op de zaken. Het SNS Duurzaam Aandelenfonds - voorheen SNS Eco Aandelen - belegt in bedrijven die best in class zijn; op sociale en milieu-aspecten doen de uitverkorenen het beter dan hun branchegenoten.

De telecombedrijven Nokia en Vodafone zijn goed voor een flinke portie geld uit de ruim 30 miljoen euro die fondsbeheerder H. Slomp heeft te verdelen. 'Wel zijn we de laatste tijd wat opgeschoven van de telecom- naar de farmaciesector. We willen wat opbouwen in de meer cyclische oude economie-bedrijven, zodat we goed zitten voor als de economie weer aantrekt.'

Zo zijn de farmaceutische concerns GlaxoSmithKline en AstraZeneca onlangs ook tot duurzaam bestempeld en in portefeuille genomen. SNS heeft een team van tien analisten die de hele dag bedrijven op hun duurzaamheidsgehalte doorlichten. 'Wij doen ook alle screenings voor de ASN Bank', aldus Slomp.

Met zijn relatief duurzame investeringen blijft SNS in lijn met de MSCI-Europe, de index waarmee het fonds zich meet. Dit jaar hebben zowel het fonds als de index ruim 17 procent ingeleverd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden