'Snel proces om sluiting wietboot Maastricht'

De Vereniging van Officiële Coffeeshops in Maastricht (VOCM) gaat burgemeester Onno Hoes vragen stappen over te slaan in de gebruikelijke procedure die volgt op het sluiten van een coffeeshop. Hoes liet woensdagmiddag om 17 uur wietboot Mississippi voor 3 maanden sluiten wegens de verkoop aan buitenlanders. De VOCM gaat daartegen geen kort geding voeren, en ook geen bezwaarschrift indienen.

Burgemeester van Maastricht Onno Hoes. Beeld anp
Burgemeester van Maastricht Onno Hoes.Beeld anp

De Vereniging van Officiële Coffeeshops in Maastricht (VOCM) gaat burgemeester Onno Hoes vragen stappen over te slaan in de gebruikelijke procedure die volgt op het sluiten van een coffeeshop. Hoes liet woensdagmiddag om 17 uur wietboot Mississippi voor 3 maanden sluiten wegens de verkoop aan buitenlandDat maakte voorzitter Marc Josemans van de VOCM bekend. 'We zijn niet gebaat bij het rekken van procedures', zei Josemans. 'We willen snel duidelijkheid wat wel of niet mag. Daarom vragen we Hoes om de bezwaarprocedure over te slaan zodat we direct kunnen beginnen met de bodemprocedure.'

De Mississippi kan formeel naar de voorlopige voorzieningenrechter stappen om sluiting op te schorten in afwachting van de behandeling van een formeel bezwaar. Die stappen wil de VOCM overslaan.

Eerder dit jaar sprak de bestuursrechter uit dat een sluiting vorig jaar van coffeeshop Easy Going in Maastricht onterecht was. Hoes liet de zaak ook toen voor 3 maanden sluiten wegens verkoop van wiet aan buitenlanders. Volgens de rechtbank had Hoes niet goed uitgelegd waarom zo'n zwaar middel als sluiting werd gebruikt. Mildere maatregelen zouden wellicht voldoende zijn geweest. Hoes denkt nu echter betere argumenten te hebben.OCM gaat daartegen geen kort geding voeren, en ook geen bezwaarschrift indienen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden