Snacks minder populair in de kantine

WAGENINGEN (ANP) - Nederlandse werknemers laten snacks in het bedrijfsrestaurant steeds vaker links liggen. Dat blijkt uit het jaarlijkse landelijke cateringonderzoek van het Wageningse onderzoeksbureau Foodstep.

Vorig jaar aten bezoekers van het bedrijfsrestaurant gemiddeld 0,95 gefrituurde snacks per week. Een jaar eerder was dat nog 1,36. Het gaat daarbij om mensen die in principe elke dag in de kantine eten en daar hun hele lunch kopen. Foodstep ondervroeg 12000 mensen naar hun eetgedrag in het bedrijfsrestaurant.

Mannen eten meer snacks dan vrouwen, maar de daling heeft ook bij de mannen sterk ingezet. Aten zij in 2006 nog een goede anderhalve snack in de week, vorig jaar was dat er een. De afname is het grootst onder mannen jonger dan 30 jaar.

Tijd

De tijd die wordt doorgebracht in de kantine, is iets afgenomen. In 2006 was dat nog 25,5 minuten, afgelopen jaar was dat 25,3 minuten. In die tijdspanne wordt wel meer besteed. Werd in 2006 nog 2,77 euro neergeteld voor een volledige lunch, vorig jaar was dat 2,87 euro.

Steeds minder mensen bezoeken het bedrijfsrestaurant omdat zij voor hun werk buiten de deur eten. Gold dat in 2006 nog voor een op de tien werknemers, in 2007 was dat het geval bij 15 procent. Het grootste deel van de mensen dat de kantine mijdt, doet dit omdat de bammetjes van thuis net zo lekker dan wel lekkerder zijn. Overigens neemt dat aandeel wel af, van 26 procent in 2006 tot 22 procent vorig jaar.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden