Luxaflex

Wat is dit?

'Luxaflex ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van de Volkskrant zijn hier niet bij betrokken.

Smart home in modern interieur

Smart home-oplossingen raken steeds meer in trek. Deze toepassingen gebruiken elektronica en huisnetwerken (zoals wifi) om processen in en om de woning te automatiseren. Innovatieve en geautomatiseerde oplossingen dragen bij aan comfort, eenvoud en luxe.

null Beeld Luxaflex
Beeld Luxaflex

Het is mogelijk om steeds meer functies in en rond huis te bedienen met de smartphone of tablet. Bijvoorbeeld de verwarming, verlichting of een alarmsysteem. Ook Luxaflex, al meer dan 60 jaar leidend producent op het gebied van raamdecoratie, speelt in op deze trend met smart home-innovaties. Met hun PowerView Motorisation is raambekleding automatisch en op afstand te regelen. "Geautomatiseerde bediening hoort bij deze tijd", vindt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. "Mensen willen gemak, eenvoud en luxe. Wij beantwoorden deze vraag met dit vernieuwende product."

De juiste sfeer

PowerView Motorisation wordt bediend met de PowerView App of met de Pebble. De Pebble is een moderne afstandsbediening om bijzonder veel verschillende raampartijen met één druk op de knop automatisch in te stellen en te bedienen. Afhankelijk van de lichtinval kan de raambekleding bijvoorbeeld overal halverwege worden ingesteld, of slechts aan één zijde van de woonkamer. De Scene Controller heeft een geavanceerd scherm waarop de verschillende combinaties van scenes te zien zijn. Zo kan voor ieder moment op de dag de juiste sfeer worden gecreëerd.

PowerView Motorisation wordt bediend met de PowerView App of met de Pebble. Beeld Luxaflex
PowerView Motorisation wordt bediend met de PowerView App of met de Pebble.Beeld Luxaflex

De PowerView App maakt bediening mogelijk via smartphone of tablet. Na eenmalig instellen past de raambekleding zich automatisch aan aan het ritme van de gebruiker en van de dag, zelfs als de gebruiker niet thuis is of geen internetverbinding heeft. De app heeft een RemoteConnect-functie, waarmee het systeem via een beveiligde Luxaflex-server zelfs kan worden bediend vanuit het buitenland. Via gepersonaliseerde scènes is het net alsof de bewoner thuis is. Dat kan de kans op inbraak verkleinen.

null Beeld Luxaflex
Beeld Luxaflex

Pluspunten

Powerview Motorisation heeft verschillende pluspunten. Zo helpt het mee om het energieverbruik te beperken: de PowerView Hub houdt bij wanneer de zon opkomt en ondergaat en de raamdecoratie komt dan automatisch in beweging. Als de raambekleding 's nachts automatisch sluit, blijft de kou buiten. En bij zonneschijn overdag kan het huis verwarmd worden omdat de raambekleding automatisch open is gegaan. Energiebesparing wordt nog eens versterkt door gebruik van Luxaflex-bekleding zoals de Duette Shades of Silhouette Shades. Daarnaast verkleint het systeem de kans op inbraak omdat de wisselende raambekleding altijd de indruk geeft dat er iemand thuis is. Bovendien is de gemotoriseerde raamdecoratie koordloos en dus veiliger voor kinderen en huisdieren. Het brede aanbod van innovatieve materialen, kleuren en stijlen maakt de duurzame Luxaflex raamdecoratie naast slim ook mooi en stijlvol.

Meer informatie over PowerView Motorisation is te vinden op luxaflex.nl/producten/powerview-motorisation/

De journalisten van de Volkskrant zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden