Slechts één cameraploeg: Sarah Palins bustoer is alweer voorbij

Na vier dagen is de jongste bustoer van Sarah Palin alweer voorbij. Ze toerde door de staten Iowa, Illinois en Kansas. Gisteren zette ze een berichtje op haar Facebook-pagina dat ze teruggaat naar Alaska- haar thuisstaat - voor het begin van het nieuwe schooljaar van haar kinderen.

Michiel van der Geest
Sarah Palin, afgelopen vrijdag, tijdens haar bustoer. Beeld afp
Sarah Palin, afgelopen vrijdag, tijdens haar bustoer.Beeld afp

Maar deze abrupte stop kan ook te maken hebben met de plots afgenomen media-aandacht voor Palin. Tijdens haar vorige bustour, een zes dagen durende trip door het noordwesten van Amerika, volgden talloze cameraploegen elke stap die ze zette. Alles wat Palin deed was nieuws.

Maar tijdens haar bezoek aan Illinois, afgelopen weekend, was alleen een cameraploeg van NBC constant in haar nabijheid. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar.

De media lijken zich vooral te concentreren op Michele Bachmann, Mitt Romney en, de nieuwe ster aan het firmament, Rick Perry.

Mysterie
Wat nou precies de bedoeling van Palins bustoer was, blijft mysterieus. Kandidaat voor het presidentschap heeft ze zich nog altijd niet gesteld, en de kans dat ze dat alsnog zal doen, wordt met de dag kleiner. De andere kandidaten komen immers nu echt op stoom, en trekken alle media-aandacht naar zich toe.

Op haar Facebook-pagina wil Palin laten blijken dat de tour vooral een patriottische aangelegenheid is. Ze postte een foto van haar kinderen voor een vrijheidsgedenkteken in Kansas met als bijschrift: 'Hierom wilde ik mijn kinderen met me meenemen, ze onze geschiedenis laten zien, en ze eraan herinneren dat de kinderen van Amerika ooit de fakkel van de vrijheid zullen dragen.'

Of Palin haar tour op een later moment zal voortzetten, liet ze in het ongewisse. Ze gaat 'zich thuis concentreren op het schrijven, en op het onderzoeken naar nieuwe plannen en strategieën om ons land vooruit te helpen'.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden