Slecht humeur, mijn mooiste cadeau, blijft constant

(maandag) Besluit een dagboek bij te houden. Direct na het besluit er al geen zin meer in. Dat komt goed uit, want het liefst doe ik dingen tegen mijn zin. Goed voor mijn slechte humeur, dat ik de hele dag volledig intact heb weten te behouden.

(dinsdag) Een schrale dag van niets. Bij het opstaan was ik even bang dat er iets leuks zou gebeuren, maar godzijdank niets van dien aard. God niet bedankt, want, Prijs de Heer, niet gelovig. Een minuutje overwogen om me toch tot een of andere religie te bekennen bij wijze van zinloze daad. Hier op tijd van afgezien, bang dat ik een 'blije' gelovige zou worden en dat mijn 'bekering' geestelijke rompslomp met zich mee zou brengen, rompslomp die zelfs mij te veel zou zijn. Hierdoor gelukkig met stabiel slecht humeur naar bed.

(woensdag) Zonnig weer. Op aanraden van vriend ochtendwandeling gemaakt. Van je vrienden moet je het maar hebben. Paraplu meegenomen on regen uit te lokken. Maar niets ervan. Geheel mezelf in rotbui naar bed.

(donderdag) 's Nachts wakker, overdag geslapen. Dagmerrie waarin ik om onduidelijke reden luid lachte om een grap die niet grappig was. Tot mijn vreugde duurt slecht humeur voort.

(vrijdag) Overgeslagen. Goed zo.

(zaterdag) Tot mijn onaangename verassing iets positiefs, namelijk een gedicht geschreven, als je dat positief kunt noemen. Voornamelijk uit verveling en toegespitste luiheid. Gelukkig ging het over dood en sterven.

(zondag) Mijn verjaardag, maar dat ik nog niet jarig ben, daar zorgen mijn zogenaamde vrienden wel voor die me telefonisch geluk wensen. Geluk, haha! In razernij verbreek ik de verbinding. Slecht humeur, mijn mooiste cadeau, blijft constant.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.