Slachtoffers zien geen cent van beurswinsten Dutroux

Marc Dutroux is misschien wel de rijkste gedetineerde in de gevangenis van Nijvel. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De beruchte kindermoordenaar speculeert volgens de krant al jaren op de beurs. De winsten die hij daarmee behaalt, laat hij storten op een rekening van zijn zoon, zodat de families van slachtoffers er geen beslag op kunnen leggen.

Redactie
null Beeld ANP
Beeld ANP

'Zijn vader verdient er aardig aan: elke week doet hij een ruime bestelling bij de supermarkt die hier levert', vertelde een bron in de gevangenis aan de krant. Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws vandaag. Dutroux ontleent zijn kennis over de aandelenhandel aan een aantal kranten en tijdschriften waarop hij is geabonneerd, omdat hij geen gebruik mag maken van internet.

Orders doorbellen
Vanuit de gevangenis zou hij tot drie keer per dag telefoneren met zijn zoon om orders door te geven. De zoon laat het grootste deel van het geld op zijn eigen rekening staan, waardoor nabestaanden en slachtoffers er niet bij kunnen. Zij hebben nog steeds geen cent gezien van de door de rechter toegekende schadevergoedingen.

Intussen verklaarde Dutroux' 78-jarige moeder Jeannine in het Belgische Soir Magazine de kans levensgroot te achten dat Marc Dutroux zich na zijn invrijheidstelling opnieuw schuldig maakt aan delicten. 'Het is een recidivist in hart en ziel. Dat heeft hij al gans zijn leven bewezen', aldus Dutroux' moeder.

Elektronisch toezicht
Soir Magazine verschijnt bij wijze van uitzondering op maandag omdat de rechtbank in Brussel zich uitspreekt over het verzoek van Dutroux om onder elektronisch toezicht te mogen worden vrijgelaten. Kenners van het Belgische rechtssysteem zeggen dat de kans daarop gering is.

Mac Dutroux twee weken geleden bij de hoorzitting in het Paleis van Justitie in Brussel. Beeld reuters
Mac Dutroux twee weken geleden bij de hoorzitting in het Paleis van Justitie in Brussel.Beeld reuters

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden