Slachtoffers aardbeving afgetuigd

De Pakistaanse politie heeft vrijdag met stokken en geweerkolven een protestmars uiteengeslagen van mensen die vreesden dat zij uit hun vluchtelingenkamp zouden worden gezet....

AP

De politie heeft ontkend dat een dergelijk bevel is gegeven. Getuigen zeggen echter dat politiefunctionarissen ’s ochtends in het kamp, dat in een park ligt, kwamen vertellen dat de tenten zouden worden afgebroken.

Vervolgens gingen tweehonderd demonstranten in Muzaffarabad de straat op, die door vijftig politieagenten met harde hand werden tegengehouden. De politie zou mensen hebben geschopt die op de grond lagen.

De hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving en het herstel van de schade zullen ongeveer 4,4 miljard euro gaan kosten. Dat hebben de Wereldbank en de Aziatische Ontwikkelingsbank berekend.

De Verenigde Naties hebben de noodklok geluid, omdat van de ruim 467 miljoen euro die zij nodig hebben voor directe hulpverlening nog slechts 111 miljoen euro is toegezegd.

Bij de aardbeving kwamen, volgens de laatste tellingen, zeker 86 duizend mensen om en werden drie miljoen mensen dakloos.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden