SITE-SEEING

Beatrix Online De koninklijke familie wil op Internet, meldde deze week de Rijksvoorlichtingsdienst. Wie goed zoekt, kan nu op de Postbus 51-site al biografieën van de koningin, de prins-gemaal en hun kinderen lezen....

http://www.postbus51.nl/

min-az/AZ-KH.htm

Beatrix Online II Oranjefans hebben op verschillende plaatsen op het net al lang homepages van het koninklijk huis opgezet. Gedetailleerd is Joan Bos' stamboom van Hare Majesteit, met de belangrijkste leden van het koninklijk huis vanaf graaf van Nassau Johan V (1455-1516).

http://www.xs4all.nl/

kvenjb/gennl.htm

Niet bekend

http://www.royal.gov.uk/

Gratis tophits Stel je eigen cd samen. Elke dag stelt Herbert Visser op zijn homepage een nieuwe tophit beschikbaar, gratis te downloaden op cd-kwaliteit. Visser gebruikt op slimme manier de BUMA/Stemraregeling. Voor tien gulden per maand is het toegestaan rechtenvrij maximaal vijf minuten muziek op een homepage te gebruiken. Maar het is ooklegaal de nummers op de pagina met grote regelmaat te veranderen.

http://www.xs4all.nl/hbhjv/

Stamboom Veel Nederlanders besteden de vrije zaterdag in kerkarchieven of bevolkingsregisters, op zoek naar hun verre voorvaderen. Het resultaat van deze vorsingen wordt vaak online gepubliceerd. Deze genealogiesite presenteert een overzicht van Nederlandse online stambomen, van The Descendents of Jan Aarts tot de Van Zwols homepage.

http://members.tripod.com/

Don-Arnoldus/index.html

Playboy Seks verkoopt op het Internet. Terwijl veel tijdschriften moeite hebben om iets te verdienen aan hun digitale activiteiten, haalde Playboy's cyberclub in korte tijd 22 duizend betalende leden binnen. Het Amerikaanse tijdschrift maakte deze week bekend dat de nieuwe media-activiteiten ondergebracht zullen worden in een apart bedrijf.

http://www.playboy.com

http://www.playboy.nl

Encyclopedie De Nederlandse Internet Encyclopedie heeft de grens van tienduizend aangemelde pagina'a overschreden. Daarmee, beweert de dienst, is ze de grootste index op het Nederlandse gedeelte van het Internet. Ook de Dutch Home Page (DHP) houdt een geïndexeerde lijst bij (8300 sites). Ilse sluit de rij met bijna 3000 sites.

http://www.encyclopedie.net

http://www.dhp.nl

http://www.ilse.nl

Nederland zevende Volgens de metingen van de Industry Alamanc zijn er in Nederland 1,3 miljoen Internetaansluitingen. Daarmee neemt Nederland monidaal gezien de zevende plaats in. Planet Multimedia relativeert deze cijfers. Ook alle bedrijfsaansluitingen en Internetverbindingen in het onderwijs zijn meegeteld. De cijfers zeggen daardoor weinig over het werkelijke internetgebruik.

http://www.planet.nl/

computer/multim/13-1-98/mm13-1-98b.html

http://www.c-i-a.com/

Alle genoemde sites zijn aanklikbaar via de Volkskrant op Internet, waar dagelijks ook een signalement van een website wordt gegeven. Tips en kritiek op:

www.volkskrant.nl/media/site-seeing

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden