SITE-SEEING

90-METER SCHANS Alle deelnemers aan het skispringen vanaf de 90-meter schans en de hobby's van Rintje Robert Ritsma (windsurfen) zijn te vinden op de website van de Olympische Winterspelen....

http://www.nagano.olympic.

org/home-e.html

RADIO ON DEMAND Van achter je computerscherm luisteren naar de NPS-programma's op de radio. Dat kan vanaf gisteren op NPS-webradio. Een groot aantal radiodocumentaires blijft na de uitzending in het archief staan en is op elk willekeurig moment af te luisteren.

http://www.omroep.nl/nps/

webradio/

BRAILLE In cyberspace bestaan geen tikkende stoplichten of geribbelde stoeptegels die blinden de weg wijzen. Het World Wide Web-consortium wil daar iets aan doen en presenteerde deze week een aantal standaarden waaraan websites dienen te voldoen zodat de informatie ook voor visueel gehandicapten toegankelijk is.

http://www.w3.org/TR/

WD-WAI-PAGEAUTH

RAD VAN FORTUIN Wie de dagelijkse afleveringen van Hans van der Togts draaiende rad mist, klikt naar deze site. In deze online-variant op het over de hele wereld bekende televisiespel kunnen fans zelf klinkers kopen, letters raden en de puzzel oplossen.

http://www.station.

sony.com/wheel/

VEILING De Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa heeft een nieuwe manier gevonden om onbezette stoelen aan de man te brengen. Komende zondag en maandag worden op de site een aantal tickets naar bestemmingen als New York, Hongkong en Boedapest online onder de hamer gebracht. Bieden kan al vanaf 25 gulden.

http://www.lufthansa.be/

netherlands/auction/

auction.htm

BIOGRAFIE Vooral personen uit de Middeleeuwen zijn goed vertegenwoordigd in deze verzameling van meer dan twintigduizend levensbeschrijvingen. De teksten zijn soms wat droog en bevatten veel data en statistische feiten. De site is ook op trefwoord te doorzoeken. Dat levert lijstjes op als kubistische schilders uit deze eeuw of leden van Europese vorstenhuizen.

http://www.biography.com

LOGBOEK Zeil mee met schipper Roy Heiner en de crew van de Brunel Sunergy, de enige Nederlandse deelnemers aan de Whitbread Round the World Race. Afgelopen weekeinde zetten zij koers vanuit Auckland, New Zeeland, naar Sao Sebastio in Brazilië. Per satelliet zendt de crew regelmatig verslagen uit het logboek naar de site.

http://www.brunelsunergy.nl/

http://www.whitbread.

org/main.html

JONGE HONDEN Op deze site geen wasmiddelen die nog schoner, zachter en frisser wassen. Een aantal 'jonge honden' uit de Nederlandse reclamewereld presenteert hun visie op het vak. Met fragmenten uit eigen werk en bestaande reclamecampagnes die naar hun idee vooruitstrevend zijn.

http://www.jongehonden.nl/

Genoemde sites zijn aanklikbaar via de Volkskrant op Internet, waar dagelijks ook een signalement van een website wordt gegeven. Tips en kritiek:

www.volkskrant.nl/media/

siteseeing

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden