SITE-SEEING

ZEEPSCHOENEN Skateboarden of skeeleren is doodsaai vergeleken met het nieuwe speeltje voor de stadsavonturier: de soapshoes. Onder deze schoenen zit een spekglad plastic plaatje zodat je er in volle vaart mee van trapleuningen, over parkbankjes of door schoolgangen mee kunt glijden....

www.soapshoes.com

RAMADANKAARTJE Een mooi gekalligrafeerde Korantekst voor de Ramadan, of een snowboardende kerstman. Op de website van Blue Mountain kan iedereen via het web een digitaal kaartje versturen. Tenzij de ontvanger zijn post leest met het e-mail-programma van Microsoft, want dat ziet de mailtjes van Blue Mountain aan voor ongewenst reclamedrukwerk en gooit ze automatisch in de prullenbak. Reden voor Blue Mountain om Microsoft voor de rechter te dagen.

www3.bluemountain.com

GO DISNEY Na maanden van voorbereiding ging deze week de nieuwste Disney-site in première. Met Go.com wil Disney de concurrentie aangaan met Internet-portals als Yahoo, Excite en Netscape. Disney hoopt zich van de andere sites te onderscheiden door daarnaast veel content aan te bieden, onder andere van sportzender ESPN en nieuwsstation ABCNews.

www.go.com

CYBERGIDSEN Intussen adverteert Miningco dat zij het Internet niet door computerprogramma's, maar door echte mensen indexeren. Een aantal van die vijfhonderd gidsen-door-Cyberspace lacht de bezoeker vriendelijk toe op de homepage. Daarvandaan kan hij klikken voor hun persoonlijk samengestelde linklijsten op onder meer het gebied van de B-films, christelijke humor of klassieke muziek.

home.miningco.com

MUZIEK Nadat de Amerikaanse platenindustrie een aantal weken nog pogingen deed om het digitaal afspelen van muziek te verbieden, kondigde diezelfde platenindustrie deze week aan om vanaf volgend najaar zelf muziek digitaal te gaan distribueren. Dan hoeven muziekliefhebbers niet meer naar de platenzaak, maar kunnen ze de nieuwste cd tegen betaling via hun computer downloaden. http://www.riaa.com

ZUID-AMERIKA Amerika Online wil haar Internet-imperium uitbreiden naar Zuid-Amerika. Daar zal het bedrijf overigens alleen bekend zijn onder de drieletterige afkorting AOL, 'anders klinkt het te cultuurimperialistisch', denkt een woordvoerder. AOL wil een portal bouwen voor Zuid-Amerikaanse Internet-gebruikers, maar zal daar zeker stuiten op concurrentie van Starmedia, nu de populairste Zuid-Amerikaanse indexsite.

www.aol.com www.starmedia.com

SCRIPTS Honderden filmscripts biedt deze site. Uiteenlopend van fans die met de pauzeknop van de videorecorder complete afleveringen van televisieseries als Friends of Buffy the Vampire Slayer hebben overgeschreven, tot biocoopfilms.

www.script-o-rama.com

Alle genoemde sites zijn aanklikbaar via de Volkskrant op Internet, waar dagelijks ook een signalement van een website wordt gegeven. Tips en kritiek op:

www.volkskrant.nl/media/siteseeing.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden