Site-seeing

THINKQUEST Tijdens de jaarlijkse ThinkQuest-webbouw-wedstrijd voor scholieren en docenten zijn deze week drie Nederlandse sites in de prijzen gevallen. De scholieren strijden in een internationale competitie om fikse geldprijzen die als studiebeurs worden uitgereikt....

THINKQUEST (2) Hylke Dijkstra maakte samen met leeftijdgenoten uit Amerika en Australië een site over ontdekkingsreizen, en Sytse Faber bouwde met een Amerikaan en een Singaporees een site over energie.

Voyage of Exploration: Discovering New Horizons

mediatheek.thinkquest.nl/ll069/

The Energy Planet

mediatheek.thinkquest.nl/ll103/

GROENTEVROUW Meezingers in de oud-Jordanese traditie en lellebellige sketches zijn in beeld en geluid te bekomen bij de site van de Groentevrouw. De volksvrouw is een creatie van Marjan Luif, die voor het snellere modem een onderhoudende site heeft gemaakt. Kernachtig samengevat in de uitspraak: 'Een spruit is een spruit, en daarmee uit.'

www.groentevrouw.com

BABY'S 9Maand.com is niet de eerste, en naar verwachting ook niet de laatste, website over baby's. Opgezet door een Vlaamse moeder van drie kinderen en niet bedoeld als wetenschappelijk verantwoorde webplek. Een babydagboek, een baby van de maand en aandacht voor de vader. De site keuvelt een beetje: 'Ook vaders kunnen een hechte band met hun baby hebben.' Geruststellend, maar niet opzienbarend.

www.9maand.com

LENTE De hondsdraf bloeit weer (15 maart in Alkmaar), het maarts viooltje heeft de kop opgestoken (Hoorn, Doetinchem en Geldermalsen), en ook het speenkruid is gesignaleerd. Het aantal vlinders is echter tegengevallen. Kortom, het is lente, ook op de site Natuurkalender.nl. Op de website zijn deze en andere fenologische waarnemingen na te lezen. (Fenologie is de leer van de relatie tussen het weer en de natuur.) De makers doen de dringende oproep alle meldingen vooral door te geven, 'ook al ben je niet de eerste'.

www.natuurkalender.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden