SITE-SEEING

BUNDESKANZLER Terwijl kranten en tijdschriften zijn politieke necrologie afdrukken, stráált Dr. Helmut Kohl nog steeds op de officiële bondskanselier-site. Alsof hij de verkiezingen zojuist heeft gewonnen, spreken staatshoofden van bevriende mogendheden hun lof uit over zijn politieke talent....

www.bundeskanzler.de

HANDTASJE Poncho's en kralenkettingen zijn weer helemaal in. En huiselijk geluk hoeft niet saai te zijn. Handbag - 'het tijdschrift voor de 55-jarige vrouw met de naam Edna, die in ons allen huist' - brengt nieuws over dat soort trends als eerste in een online persiflage op het vrouwenblad.

www.ling.lancs.ac.uk/monkey/ ihe/paul/handbag/home.htm

PENTAGON Thuis een vergeldingsaanslag op een Sudanese wapenfabriek naspelen zal in de toekomst niet meer zo makkelijk gaan. Het Pentagon besloot deze week alle informatie over troepenverplaatsingen en wapens van Internet af te halen. Op de verschillende defensie-websites bleken wel erg veel details te staan. Wie die slim met elkaar wist te combineren, kon akelig veel van militaire staatsgeheimen te weten komen, aldus het Pentagon.

www.defenselink.mil

ZEGELTJES Het kon natuurlijk niet lang duren voordat je ook in cyberspace zegeltjes, spaarpunten of webmiles bij elkaar kon sprokkelen. Freeride geeft punten weg aan wie bij aangesloten cybershops reizen, boeken, ontbijtmuesli of wat dan ook aanschaft. En kennelijk is de concurrentie tussen Internet-winkels groot, want een aantal geeft al zegels weg in ruil voor een vrijblijvend bezoekje aan de site.

www.freeride.com

PRIJZENREGEN Het uitbundige prijzenfestival waar filmmakers elkaar de afgelopen week bekroonden met Gouden Kalveren, oeuvreprijzen en aanmoedigingstrofeeën, daarbij hoort uiteraard ook een Internet-prijs: Het Gouden Oormerk. Uit te reiken aan de beste Nederlandse film-website. De lijst van genomineerden is een handig overzicht van de interessantste sites op dat gebied.

www.goudenoormerk.org/

INTERNET-MILJONAIRS Geen Internet-site is winstgevend, maar toch zijn een aantal handige uitbaters van sites als Yahoo (David Filo, goed voor 1 miljard dollar) en Amazon (Sheldon Kaphan, 236 miljoen dollar) erin geslaagd een aardig kapitaaltje te vergaren. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes stelde deze week een lijst samen van de honderd rijkste techneuten, uiteraard aangevoerd door Bill Gates.

www.forbes.com/asap/tech100/

DUVELSTOEJAGERS Staatssecretaris van mediazaken Rick van der Ploeg maakt zich zorgen over de invloed op de reguliere journalistiek van 'exuberante duvelstoejagers op het net', zoals hij Internet-columnisten als Matt Drudge noemt. Moeten serieuze media geruchten die op Internet circuleren, publiceren uit angst een primeur te missen, of moeten ze die geheel negeren? Die vraag stelde hij afgelopen week toen hij VillaMedia opende, een nieuwe site voor journalisten, met vooral veel verwijzingen naar nieuwssites op Internet.

www.villamedia.nl

BERT Bert is slecht! Dat blijkt uit fotos die circuleren op het Internet. Whizzkids hebben foto's van het innemende personage uit Sesamstraat digitaal bewerkt. Daardoor is Bert nu te zien in een joviale omhelzing met terroristenleider Osama Bin Laden. Ander expliciet fotomateriaal toont hem in compromitterende positie met Pamela Anderson.

plaza.v-wave.com/bert/bert.htm

www.xs4all.nl/bepker/evil.html

Alle genoemde sites zijn aanklikbaar via de Volkskrant op Internet. Daar wordt dagelijks ook een signalement van een website gegeven.

www.volkskrant.nl/media/ siteseeing.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden