SITE-SEEING

MAHJONG Je doet het met 144 stenen van been en bamboe en kunt er knap verslingerd aan raken: het oude oosterse spel Mahjong....

http://www.xs4all.nl/rep

BELLEN Het telefoonboek op Internet kent nu net als de papieren versie een roze gedeelte met gerangschikte bedrijven. Waar mogelijk kun je meteen doorklikken naar de site van het gevonden bedrijf. Onder constructie bij PTT Telecom is ook een e-mailgids, die vreemd genoeg vraagt om het invoeren van naam én telefoonnummer.

http://www.telefoongids.ptt-telecom.nl

PAASEIEREN Tikfouten zijn genadeloos op Internet: de site over verborgen grappen en grollen waarnaar Stroom vorige week verwees in Wraak van de paaseieren heet niet www.

eegss.com, maar:

http://www.eeggs.com

IN ZAKEN Wie een gouden idee heeft voor een baanbrekend netbedrijf kan proberen twintig mille te winnen in Media Plaza. In het Utrechtse nieuwe-mediacentrum kunnen op 18 december de vijftig plannen worden gepresenteerd aan geïnteresseerde bedrijven. Inzenden voor deze Internet Business Competitie kan tot 15 november.

http://www.internet-competitie.nl

LYNX Dingen die je liever niet wilt weten op zaterdagochtend: wat je aan een spaarloonregeling hebt, en hoe het nou zat met die Algemene Nabestaandenwet en dat rare hiaat. Toch zijn er mensen die zulke vragen met vreugde beantwoorden. De commerciële site Financial Lynx probeert vragenstellers te koppelen aan allerhande, uiteraard adverterende dienstverleners.

http://www.financial-lynx.nl

HOLLANDER 'Ik ben 29 en woon al mijn hele leven in Hengelo en als er niets gebeurt ga ik hier ook dood', meldt Patrick Bolhuis op zijn site The Dutchman, maandelijks web-magazine over het leven van een gewone Hollandse jongen, zo niet de gewoonste Hollandse jongen. Zijn visitekaartje (Bolhuis zit in de gezins- en autoverzekeringen): een ansichtkaart uit Hengelo.

http://www.xs4all.nl/ëlisser/dutchman.1.index.html

MOKUM Muziekjournalist Alfred Bos (voorheen Oor, NRC Handelsblad, Nieuwe Revu) heeft een tijdschrift, Postcard from Mokum, op Internet gezet over dansmuziek, de Nederlandse in het bijzonder. Wekelijks aangepast, oude nummers blijven toegankelijk via het archief. In het buitenland al de hemel ingeprezen als een van de beste nieuwe sites in Europa.

http://www.yuliana.com/postcard

FOKKER Vliegtuigbouwer Fokker bestaat niet meer, maar er is nog wel een Fokkersite. Wordt bijgehouden door de curatoren van de failliete onderneming. Al hun verslagen staan erop, tot en met het deze week verschenen zesde curatorenverslag, alsmede een indrukwekkende lijst van schuldeisers die samen 26.104.843 gulden tegoed menen te hebben..

http://fokkernl.com

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden