site-seeing

STERRENMIST..

SLIM Steel de show op verjaardagsfeestjes met de intelligentie van uw kat.

www.hollywoodpaws.com/

testing/index.cfm

EUROTEST Gulden-Bea is veel robuuster dan euro-Bea, concludeert www.eurotest na uitvoerige analyse van nieuwe en oude munten. Euro-Bea houdt niet van zoutzuur, vervormt aanzienlijk onder de klap van een hamer en overleeft langdurige elektrolyse ternauwernood.

www.eurotest.tk

KRAAK Afgelopen week werd Rotterdam en omstreken opgeschrikt door de aangekondigde dood van schrijver-dichter Jules Deelder. Het bleek te gaan om een nepbericht dat door een hacker was geplaatst op de website van Radio Rijnmond. Een low tech-kraak, oordeelde weblogger Tonie van Ringelstijn, die eerder het lek in de webserver van Radio Rijnmond had ontdekt. Op zijn website geeft Van Ringelstijn uitleg.

www.tonie.net

VULKAAN De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een galerij met satellietbeelden van de vulkaanuitbarsting in Congo.

earthobservatory.nasa.gov/

Newsroom/NewImages/

images.php3?img-id=7261

OMKLEDEN Uitgekeken op het uiterlijk van Windows XP? Steek uw computer in het nieuw met een van de 91 thema's van deze website.

www.belchfire.net/

modules.php?

name=XP-Themes

TREKTOCHTEN Wie van wandelen houdt kan niet heen om 's werelds grootste wandelsite. Duizenden verwijzingen naar trektochten in tientallen landen. De website bestaat sinds 1997, en werd deze week beloond met een eervolle vermelding in Yahoo!

www.hejoly.demon.nl/index-nl

.html

TV-ARCHIEF Het Amerikaanse Television Archive verzamelt tv-beelden over de aanslagen op 11 september. Op de website zijn nieuwsuitzendingen terug te vinden die op de rampdag en in de week erna zijn gemaakt. Van BBC tot Worldnet.

tvnews3.televisionarchive

.org/tvarchive/html/index.html

FILMFESTIVAL De Volkskrant en de VPRO doen voor de tweede keer verslag van het International Film Festival Rotterdam.

www.filmtijger.nl

Alle genoemde websites zijn aanklikbaar via

www.volkskrant.nl/siteseeing

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.