Site-seeing

MIR Ergens tussen 12 en 28 maart moet-ie neerkomen, maar waar? Tijdens de terugkeer van het Russische ruimtestation Mir schijnt het geen kwaad te kunnen om sommige delen van de wereld te mijden....

AMERSFOORT Gert Stein uit Amersfoort ontwierp een uitgebreide site over het drama van Kamp Amersfoort. In het kamp verbleven van mei 1941 tot april 1945 35 duizend mensen. Ze werden er voor korte of langere tijd opgesloten door de Duitse bezetter, ze werden mishandeld of op transport gesteld. Honderden gevangenen werden geëxecuteerd of stierven aan de gevolgen van ernstige mishandeling. De site belicht de geschiedenis en bevat oproepen van oud-gevangenen, literatuur over het kamp en vele verwijzingen naar andere bronnen.

www.kampamersfoort.nl

GEWELD Huiselijk geweld is altijd iets wat anderen overkomt. Voor hulpverleners en slachtoffers is een site over dit verborgen probleem geopend op initiatief van het ministerie van Justitie. De site is vooral erg informatief, in dit geval een ander woord voor saai. Maar vooruit, zoveel lol is er ook niet te maken over het onderwerp. De website maakt deel uit van een brede aanpak om huiselijk geweld te bestrijden.

www.huiselijkgeweld.nl

AMERICANA 'Lees wat je niet hoort in Hilversum', is het motto van de site Alt.country.nl, gewijd aan alternatieve country en de aanpalende muzieksoort die Americana wordt genoemd. De site bevat recensies van soms droevig slecht bezochte topconcerten, nieuwtjes, interviews met Clay Greenberg en Buddy Miller, een verslag van Panama Red en een artikel over het Blue Highways-festival waar de Americana-scene onlangs samenkwam.

www.xs4all.nl/ bebisch

NERD Ben ik een nerd? Het is een vraag die sommige jongemannen zich geregeld zouden moeten stellen, aldus de website Nerd Of The Day, dotcom. Nerds zijn de spreekwoordelijke, dikbebrilde, vlasbaarddragende jongelui die ongezond veel tijd achter een computermonitor doorbrengen. Gelukkig is er een snelle methode om erachter te komen of iemand tot de doelgroep behoort: 'Vraag het je vrienden', adviseren de makers van de site. 'Heb je geen vrienden? Dan ben je vermoedelijk een nerd.' Er is ook een echte test, en een optie waarbij foto's kunnen worden ingestuurd van in het wild voorkomende exemplaren.

www.nerdoftheday.com

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden