Singapore legt boete op aan Herald Tribune wegens smaad

Het Hooggerechtshof in Singapore heeft woensdag de Amerikaanse krant International Herald Tribune veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 950 duizend Singaporaanse dollar (ruim een miljoen gulden) aan drie hoge politici in de Aziatische stadstaat....

REUTER

Reuter

SINGAPORE

De drie, die ruim anderhalf miljoen hadden geëist, waren in een artikel in de krant beschuldigd van nepotisme, het bevoordelen van vrienden en verwanten.

Het hof bepaalde dat de krant premier Goh Chok Tong 350 duizend Singaporaanse dollar (ruim 375 duizend gulden) moet betalen.

De rest moeten Lee Kuan Yew, jarenlang leider van de stadstaat en nu minister van Staat, en diens zoon, vice-premier Lee Hsien Loong, delen.

De journalist Philip Bowring had in een commentaar in de krant erop gezinspeeld dat de jonge Lee zijn baan te danken had aan de invloed van zijn vader. In het commentaar werden de Lee's overigens niet met name genoemd.

De krant, die eigendom is van de New York Times en de Washington Post, had ook een serie kritische artikelen aan Singapore gewijd.

De International Herald Tribune heeft eerder, op een prominente plek in de kolommen, haar verontschuldigingen aangeboden en erkend verantwoordelijk voor de inhoud van de artikelen te zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden