Signaal

OMROEP De NOS heeft software ontwikkeld waarmee mobiele bellers de laatste uitzending van het Journaal, Teletekst, file-informatie en straks ook de uitzendingen uit China van de Olympische Spelen op hun gsm kunnen bekijken....

INSLUIPERS Wie wil voorkomen dat bij bezoekjes aan websites virussen en ander digitaal gespuis zijn computer besmet, kan het beste websites uit Hongkong vermijden. Uit onderzoek van computerbeveiliger McAfee blijkt dat websites in het landdomein .hk de meeste risico’s herbergen. Ook riskant zijn internetadressen die eindigen op .ch (China), .ph (Filipijnen), .ro (Roemenië) en .ru (Rusland). Nederland staat dit jaar op de 19de plaats van veiligste landdomeinen van de 265 domeinen die werden onderzocht.

BOMMENTAPIJT Apple en Microsoft liggen met elkaar in de clinch over een mankement in Safari, Apple’s webbrowser. Op Windows-pc’s kan een hacker daardoor het bureaublad van een gebruiker, zonder dat die toestemming geeft, bedelven onder de programmaatjes, een tactiek die wel als een ‘bommentapijt’ wordt omschreven. Het risico bestaat dat de gebruiker die ‘bommen’ aanklikt. In combinatie met een fout in Microsofts eigen browser, Internet Explorer, zou de hacker die pc kunnen gijzelen. Microsoft vindt dat Apple de fout snel moet herstellen, Apple heeft nog niet gereageerd.

ZEMANTA Een weblog maken betekent verwijzingen zoeken op internet naar andere bronnen die over een specifiek onderwerp schrijven, foto’s erbij plaatsen waarop geen auteursrechten rusten en tags bedenken (sleutelwoorden waarmee het zoeken naar gerelateerde informatie wordt vergemakkelijkt). Zemanta helpt luie bloggers door automatisch naar content te zoeken. De software graast 600 populaire blogs en 400 grote websites met nieuws en amusement af.

STROOMVRETERS De PlayStation 3, Sony’s nieuwe spelcomputer, verbruikt de meeste elektriciteit van alle apparaten in een gemiddeld huishouden, meldt de Australische consumentenbond. Het bekeek zestien toestellen. Plasma tv-schermen komen op de tweede plaats, een doorsnee pc als derde. De PlayStation 3 gebruikt – zelfs in standby – in een jaar vijf keer meer stroom dan een koelkast.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden