Shell wenst voor alle werknemers prestatiebeloning

Shell Nederland wil voor alle elfduizend werknemers een prestatiebeloning invoeren. Dat staat in een vertrouwelijke brief van het bestuur van Shell Pernis aan de ondernemingsraad....

HARRY VAN GELDER

Van onze verslaggever

Harry van Gelder

AMSTERDAM

De Shell-directie denkt over 1997 aan een bedrag van duizend gulden bruto per werknemer. Dat krijgen werknemers als ze collectief bepaalde doelen op het gebied van veiligheid, vaste kosten, beschikbaarheid van fabrieken en milieuklachten halen. Het variabele deel telt overigens niet mee bij de opbouw van de pensioenen.

Per bedrijfsonderdeel zijn normen vastgesteld. Worden die ruim gehaald, dan krijgen de werknemers anderhalf keer het bedrag. Halen ze het net niet, dan wordt de helft uitgekeerd. Zit het personeel te ver van de norm af, dan ontvangen ze niets.

Ook werknemers die bij een individuele beoordeling in de categorie 'slecht' terecht komen, krijgen geen extra bonus. Shell kent voor het hogere personeel, dat niet onder een cao valt, al individuele prestatiebeloningen. De Shell-directie wil die beloning omzetten in een meer groepsgerichte bonus. Daarnaast wil de onderneming ook een deel van het salaris van het cao-gebonden personeel van prestaties afhankelijk maken. Bij de komende cao-besprekingen, die op 13 maart beginnen, zal de Shell-top dit aan de bonden voorstellen.

De Industriebond FNV vindt de plannen bespreekbaar, mits ze boven op het huidige cao-pakket komen. Maar daar is geen sprake van. Uit de brief van de directie blijkt dat het olieconcern een groter deel van het huidige salaris (eventueel vermeerderd met een reguliere loonsverhoging) van collectieve prestaties afhankelijk wil maken.

Shell denkt met de prestatie- en resultaatafhankelijke beloning aan te sluiten bij een trend op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het concern voert de bonus niet in om het personeel 'harder te laten lopen', maar om de medewerkers meer 'gericht te laten zijn op gemeenschappelijke doelen' en 'dezelfde kant op te laten lopen'.

In de toekomst moet het variabele deel verder omhoog, vindt de oliemaatschappij. Over twee jaar zal 5 procent van het salaris van prestaties afhankelijk zijn. Nu is ongeveer 2 procent van het loon van het hogere personeel voor variabele beloning gereserveerd.

Over 1997 wil de oliegigant nog iedere werknemer hetzelfde bedrag geven, maar als straks het bedrag hoger is, geeft Shell er de voorkeur aan het niet-cao personeel een bepaald percentage van het loon te schenken. 'Anders ontstaan er te grote verschillen in het nettobedrag dat de werknemers krijgen', schrijft de Shell-top.

De centrale ondernemingsraad heeft inmiddels ingestemd met het voorstel. Met de plaatselijke ondernemingsraden wordt nog overlegd over de precieze doelen waaraan elk onderdeel moet voldoen. Bij Shell Nederland werken ruim 11 duizend personen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden