SGP biedt vrouwen ruimte een andere keuze te maken

Onbegrijpelijk. Echt verbazingwekkend, al die commotie rond het vrouwenstandpunt van onze partij (de Volkskrant, 23 november). Het lijkt wel of heel Nederland opkomt voor de 'SGP-vrouw'....

EDE Hanneke van Meijeren,Elina van Roekel,Nelie van Wolfswinkel

Wij zien dit anders. Juist in de SGP krijgen we de ruimte die we willen hebben. De hele maatschappij is gericht op de economie, waarbij zoveel mogelijk vrouwen de arbeidsmarkt op moeten. Wij ervaren dit als maatschappelijke en politieke druk om vooral maar mee te doen in de carrière spurt.

De SGP biedt juist de mogelijkheid om een andere keuze te maken, bijvoorbeeld voor het gezin. Waarbij het gezin functioneert als rustpunt in de samenleving, met liefde en trouw als broodnodige ingrediënten.

De SGP heeft respect voor ons. Het is de SGP die zich teweer stelt tegen allerlei respectloze uitingen waarin de vrouw steeds meer als lustobject wordt afgeschilderd. Het is de SGP die zich zorgen maakt over de toenemende individualisering en verloedering van onze Nederlandse samenleving. Het is de SGP die keer op keer de 'moderne' slavenhandel aan de kaak stelt. Wordt het geen tijd dat we ons daar druk over gaan maken?

Tot slot willen we Bas van der Vlies en alle SGP'ers veel sterkte toewensen bij het naar buiten brengen van onze standpunten. Standpunten die gezond zijn voor de samenleving.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden